r
Nosalty Logó

Diétás gyümölcstorta almával és kivivel

NS
Diétás gyümölcstorta almával és kivivel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

90
Kalória
4.1g
Fehérje
12.6g
Szénhidrát
2.8g
Zsír
62.8g
Víz
90g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 90 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 90 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    628 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A sárgájához hozzáadjuk az édesítőt, majd robotgéppel addig dolgozunk vele, míg ki nem fehéredik.
  4. A sütőporral és liszttel elkevert ledarált zabpelyhet kanalanként hozzáadjuk felváltva a felvert tojás habjával, és óvatosan összedolgozzuk, hogy a hab nehogy összetörjön. Egy nagyon könnyű levegős tésztát fogunk kapni.
  5. Ezt a folyékony masszát kivajazott, majd sütőpapírral kibélelt gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben viszonylag magas hőfokon 15-20 percig sütjük.
  6. ​Töltelék:
  7. ​Amíg a tortalap sül, addig elkészíthetjük az egyszerű almapépet. Meghámozzuk az almákat, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  8. Egy kisebb lábosban levével együtt feltesszük a tűzre, és hozzáadunk ízlés szerint egy kevés citromlevet és pár csepp édesítőszert (akár fahéjat is lehet még hozzáadni).
  9. Fedő alatt megpároljuk, majd fedő nélkül addig főzzük, míg a leve el nem párolog, és az alma puha péppé nem változik.
  10. Összeállítás:
  11. ​Miután elkészült a tortalap és az almás massza is, egyenletesen szétterítjük azt a piskóta tetején, majd a meghámozott kivit karikára vágjuk, és ízlésesen elrendezzük.
  12. Ezt követően 3 dl vízben melegíteni kezdjük a zselatinport, amíg fel nem forr. Forrás után még egy percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és egy kicsit kevergetjük. Amint látjuk, hogy kezd kocsonyásodni, egyenletesen rámerjük a torta tetejére.
  13. Érdemes rögtön hűtőbe tenni, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, nehogy eláztassuk a tésztát.Az így elkészült torta kb. 12 szeletes, és szeletenként 66 kcal-t tartalmaz. Ez a recept kifejezetten gyümölcstortaformára van kikísérletezve, de a mennyiségeket megváltoztatva sima tepsiben is elkészíthető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagy fogyókúrában voltam, amikor is közeledett a születésnapom. Lehangolt, hogy nem lehet majd tortám a magas cukor- és liszttartalom miatt. Ekkor jött az ötlet, hogy Édesanyám gyümölcstorta receptjét átírom. Így született meg ez a zabpehyles finomság.  (Sajnos mire odáig jutottam volna, hogy lefényképezzem, már csak pár szelet maradt belőle, így csak egy szeletről tudok képet feltölteni.)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...