r
Nosalty Logó

Rózsás-erdeigyümölcsös-fehércsokoládé-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klarissy
Rózsás-erdeigyümölcsös-fehércsokoládé-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A roppanós réteghez

A fehércsokoládés-krémhez

A gyümölcsös krémhez

Összesen 1019 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A roppanós réteghez

A fehércsokoládés-krémhez

A gyümölcsös krémhez

Összesen 6125 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A roppanós réteghez

A fehércsokoládés-krémhez

A gyümölcsös krémhez

Összesen 317 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 1019 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.6 g

Zsír

  • Összesen
    399.4 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2936 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.4 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1084 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 6125 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 317 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A sziruphoz

A roppanós réteghez

A fehércsokoládés-krémhez

A gyümölcsös krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a vajat egy edényben alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd tovább melegítjük, míg karamellizálódik (színe barnás, illata mogyorós-karamellás nem lesz).
  2. Az egész tojásokat hőálló tálban elkeverjük a cukorral, majd gyöngyöző vízfürdő felett robotgéppel 5-6 percig folyamatosan keverve felhabosítjuk. Megnövekedett térfogatú, világos, viszonylag kemény habot kell kapjunk.
  3. A lisztet a tojáshabra szitáljuk, óvatosan beleforgatjuk. Hozzáadjuk a barnított vajat és citromhéjat, ezzel is elkeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Amint kihűl, 3 részre vágjuk.

A sziruphoz

  1. A cukorból, vízből és citromléből közepes hőfokon szirupot főzünk. A rózsavízzel ízlés szerint ízesítjük.
  2. A blansírozott mandulát megpirítjuk, sütőpapírra borítjuk, elegyengetjük. A cukorból karamellt készítünk, amit a mandulákra csorgatunk. Megvárjuk, míg lehűl és megszilárdul, majd felaprítjuk.
  3. Vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét.
  4. A kihűlt piskótalapok vágott felét (a középső lapnál csak az egyiket) megkenjük a sziruppal. A felső piskótalapot félretesszük.
  5. A két alsó piskótalap tetejét megkenjük az olvasztott fehér csokoládéval, majd bőven megszórjuk őket az aprított, karamellás mandulával. Hűtőbe tesszük.

A roppanós réteghez

  1. A fehércsokoládés-krémhez a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva jól kikeverjük. Hűtőbe tesszük.

A fehércsokoládés-krémhez

  1. Az erdei gyümölcsös krémhez a gyümölcsöket pürésítjük, sűrű szűrőn áttörjük, hogy ne kerüljön a krémbe mag. Az átszűrt pürét elkeverjük az agar-agarral, majd folyamatosan kevergetve felforraljuk. Kihűtjük.
  2. A mascarponét és a kihűlt gyümölcspürét összekeverjük, porcukorral édesítjük. Hűtőbe tesszük.

A gyümölcsös krémhez

  1. A krémeket külön habzsákba töltjük. A torta két alsó rétegét a külső szegélyek kivételével a sakktábla tortánál alkalmazott módon töltjük meg: a fehér krémből kisebb kört formálunk a lap közepére, majd ezt követően a krémeket felváltva visszük fel a körvonal mentén.
  2. A külső szegélyre és a felső tortalapra felváltva, habcsók formában nyomjuk ki a krémeket. A torta tetejét friss gyümölccsel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2526
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rózsás-erdeigyümölcsös-fehércsokoládé-torta
Klarissy 3 recept

Fehér csokoládé, piros gyümölcsök, rózsa... Ez a torta az asztal éke lehet egy romantikus vacsorán.

Hozzászólások

Hozzávalók

A piskótához

A sziruphoz

A roppanós réteghez

A fehércsokoládés-krémhez

A gyümölcsös krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek