adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
750
Kalória
40.2g
Fehérje
53.5g
Szénhidrát
42.3g
Zsír
245.2g
Víz
122.8g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
750
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1499
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 40.2 g
Zsír
-
Összesen 42.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1262.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 245.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 431 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 674 micro
-
K vitamin: 482 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 2138 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6328 micro
Összesen
750
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 84.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2524.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1211 mg
-
Nátrium 525 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 107 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 490.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 862 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 1347 micro
-
K vitamin: 964 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 341 mg
-
Retinol - A vitamin: 504 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 4276 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12657 micro
Összesen
1499
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 523 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1549 micro
Összesen
185
kcal
Elkészítés
- Először a köretet készítjük el: a fekete rizst 3-szoros mennyiségű vízzel felöntjük és egy csipet só hozzáadásával időnként kevergetve 40 percig főzzük. Amikor rizottó állagú, kocsonyás a leve lezárjuk és 10 percig fedő alatt pároljuk.
- A mángoldleveleket felaprítjuk. Az olívaolajon a fokhagymagerezdeket megpirítjuk, rajta a mángoldot megpároljuk. Sózzuk, felöntjük a növényi tejjel és puhára főzzük. A végén botmixerrel krémesre pürésítjük.
- A lazacot felszeleteljük és vajon mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük. Fordítás közben sózzuk, a tetejükre tört rózsaborsot és apróra vágott mandulát szórunk. Tálaláskor citromlével frissítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 50 p
- Sütés ideje: 10 p
Az egészséges táplálkozás szem előtt tartása mellett játszottam kicsit a színekkel, ízekkel és textúrákkal. Fenséges lett. Randi vacsorára, hétvégi vagy bármilyen ünnepi ételnek tökéletes, kevés munkálatot igénylő látványos és ízletes fogás.