r
Nosalty Logó

Rózsaborsos-mandulás lazac fekete rizzsel és mangoldpürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Baroness konyhája
Rózsaborsos-mandulás lazac fekete rizzsel és mangoldpürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 750 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1499 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    674 micro
  • K vitamin:
    482 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2138 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6328 micro
Összesen 750 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2524.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    862 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    1347 micro
  • K vitamin:
    964 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    4276 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12657 micro
Összesen 1499 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1549 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a köretet készítjük el: a fekete rizst 3-szoros mennyiségű vízzel felöntjük és egy csipet só hozzáadásával időnként kevergetve 40 percig főzzük. Amikor rizottó állagú, kocsonyás a leve lezárjuk és 10 percig fedő alatt pároljuk.
  2. A mángoldleveleket felaprítjuk. Az olívaolajon a fokhagymagerezdeket megpirítjuk, rajta a mángoldot megpároljuk. Sózzuk, felöntjük a növényi tejjel és puhára főzzük. A végén botmixerrel krémesre pürésítjük.
  3. A lazacot felszeleteljük és vajon mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük. Fordítás közben sózzuk, a tetejükre tört rózsaborsot és apróra vágott mandulát szórunk. Tálaláskor citromlével frissítjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 163
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rózsaborsos-mandulás lazac fekete rizzsel és mangoldpürével
Baroness konyhája 89 recept

Az egészséges táplálkozás szem előtt tartása mellett játszottam kicsit a színekkel, ízekkel és textúrákkal. Fenséges lett. Randi vacsorára, hétvégi vagy bármilyen ünnepi ételnek tökéletes, kevés munkálatot igénylő látványos és ízletes fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek