r
Nosalty Logó

Juharszirupos lazac

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Juharszirupos lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1178 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5229.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    4555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 296 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20918.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2106 mg
  • Nátrium
    18220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3480 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1178 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    1978 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tál alján elterítjük a sót egy vékony rétegben, és ráfektetjük a lazacszeleteket a bőrös felükkel lefelé fordítva.
  2. A juharszirupot, szójaszószt, chili szószt, a lime kicsavart levével elkeverjük, és a lazacszeletekre csorgatjuk, fóliával letakarva a hűtőbe tesszük néhány órára.
  3. A hűtőből kivett lazacról nedves konyhai törlővel az összes sót letakarítjuk, majd szárazra töröljük a bőrt.
  4. A lazachúsra frissen őröljük a borsot, sózni nem kell, mert a szójaszósz elég sós.
  5. Egy tapadásmentes serpenyőben egy kanál felhevített olívaolajon a bőrös felét kb. 5 percig, majd megfordítjuk, és a másik felét kb. 3 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2452
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 01.

Ajánló

Ajánlom köretnek a mentás-chilis ananász salsát a hal mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juharszirupos lazac
Évi néni 1830 recept

Ne ijedjen meg senki, ez a sok só csak a lazac bőrének ropogóssá tételéhez kell, de nem esszük meg. Zsuzsamama szakácstársunknál olvastam ezt a trükköt, és ki is próbáltam. Perfekt módon roppant, ez biztos.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?