r
Nosalty Logó

Sült bab

Dacota
Sült bab
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

656
Kalória
23.9g
Fehérje
62.1g
Szénhidrát
35.6g
Zsír
41.4g
Víz
45g
Koleszterin
13.6g
Élelmi rost
10.2g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 656 kcal
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5249 kcal
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 656 kcal
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.8 g

Zsír

  • Összesen
    284.6 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6461.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1898 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    1552 mg
  • Foszfor
    2523 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    497 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    109 mg

Víz

  • Összesen
    331.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2751 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 5249 kcal
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 386 kcal

Elkészítés

  1. A babot beáztatjuk éjszakára.
  2. Másnap leszűrjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy, sütőbe is tehető edényben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a durvára vágott hagymát, és kicsit átsütjük
  3. Ha a szalonna már roppanós, hozzáadjuk a melaszt, a mustárt és a borsot, elkeverjük, és 2-3 percig kis lángon főzzük.
  4. Közben egy teáskannában vizet forralunk.
  5. A babot hozzáadjuk a többihez, jól elkeverjük, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy a babot egy ujjnyival ellepje.
  6. Lefedjük az edényt, és 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és fél óránként egyet kavarva rajta, kb. 2-2,5 órán át sütjük. Ha a közben elfőne a víz, pótoljuk. Akkor jó, ha a bab már puha, de még nem esett szét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az angolok reggelijének egyik alapja - mellesleg szerintem valami hasonlót ettek a vadnyugaton is!

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...