r
Nosalty Logó

Rozmaringos csirkemájjal töltött csirkemell

Ági78
Rozmaringos csirkemájjal töltött csirkemell
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

843
Kalória
57.6g
Fehérje
2.4g
Szénhidrát
65.2g
Zsír
244.1g
Víz
485.7g
Koleszterin
113.4mg
Élelmi rost
411mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 843 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1685 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1811.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2974 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2969 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 843 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3623.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    488.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5949 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1054 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5938 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1685 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk. A filéből 4 nyitott szeletet készítünk.
  2. A szeleteket óvatosan megklopfoljuk, picit sózzuk, borsozzuk, meghintjük rozmaringgal.
  3. A csirkemájakat megtisztítjuk, átöblítjük hideg vízben, leszárítjuk, majd egyenként szépen begöngyöljük a csirkemellszeletekbe.
  4. Minden kis csomagot 3 szelet baconnal tekerünk körbe, hogy szépen egyben maradjanak.
  5. A fokhagymagerezdekről leszedjük a külső burokleveleket, de az utolsót rajta hagyjuk, hogy sütés közben ne essenek szét.
  6. Egy mélyebb serpenyőben -aminek fedele is van- felmelegítjük a zsírt. A göngyölt húsokat a serpenyőbe tesszük, közé szórjuk a fokhagymagerezdeket. Aláöntjük a vizet (óvatosan, nehogy kicsapjon a forró zsír), majd lefedjük a serpenyőt és közepes lángon elkezdjük párolni a húst. Ha szükséges, menet közben pótoljuk a vizet, ne száradjon kis a hús.
  7. 15-20 perc után megfordítjuk a tekercseket -ekkor az alsó rész már szép színt kapott-, majd ismét lefedve tovább sütjük őket még ~15 percig (ez függ a hús vastagságától és a máj nagyságától is, ezért jobb, ha tűpróbával ellenőrizzük, nehogy nyers maradjon belül a máj), majd fedő nélkül szép pirosra pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p

Csirkemáj és csirkemell... mindkettőt nagyon szeretjük, ezért próbáltam olyan ebédet kerekíteni vasárnapra, amiben van ez is, az is. Először csak simán rántani akartam őket, de felfedeztem, hogy a hűtőben még lapul egy tartalék csomag bacon. Sokkal gyorsabban elkészült, mintha panírozni kellett volna, a mosogatni való is kevesebb lett; és hát valljuk be, ez azért igen nagy előny. :) További képek a blogomon. Fokhagymás röszti volt mellé a köret.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek