Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-chilis sajtropogós

Rozmaringos-chilis sajtropogós
Rozmaringos-chilis sajtropogós
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jóuram kedvenc receptje, eddig csak azért nem került fel, mert vendégeknek sütöttük és nem maradt fotóznivaló.
Most magunknak csináltuk, így megmenekült belőle egy kevés másnapra. (Igen, több napig is jó, lezárt dobozban.)
Igazi ropogtatnivaló, vendégeknek, magunknak, filmnézőknek, unatkozóknak, mókusoknak rááágni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tippek, megjegyzések:
Ìzesíteni sokféleképpen lehet, ha gyerekeknek csináljuk, hagyjuk ki belőle a chilit, tegyünk bele mást.
Hogy más sajtból is jó-e, nem tudom. Mi még sosem próbáltuk, de ha valaki nem kap ilyen sajtot, mindneképpen zsíros, ömlesztett sajttal próbálja meg helyettesíteni.  

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a chilipelyhet és a rozmaringot, pár másodpercig ebben forrósítjuk, hogy az illóolajok kijöjjenek a rozmaringból és a chiliből is.
  2. A zabpelyhet és a lereszelt sajtot keverjük össze, majd öntsük rá a felvert tojást és a kicsit már kihűlt, fűszeres vajat.
  3. Jól dolgozzuk össze. Egy morzsás, de ragadós keveréket kapunk.
  4. Legalább gáztepsi méretben süssük. Ezt kenjük meg kevés vajjal, majd erre tegyük a sütöpapírt és nyomkodjuk rá. Ez azért kell, hogy a sütöpapír ne csúszkáljon. Burítsuk rá a keveréket, majd a kezünkkel egyszerűen kezdjük el lelapogatni, lenyomkodni. Addig csináljuk, amíg a massza max. 3-4 mm vastag nem lesz mindenhol. A vastagságra ügyeljünk. Ha valahol vastgabb a massza, ott nem lesz olyan ropogós.
  5. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 30-35 percig. Akkor jó, ha már nem "habzik" a massza teteje, ezt látni fogjuk.
  6. Várjuk meg amíg kihűl, és törjük darabokra.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x40x3 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 34 351
elküldve: 15
receptkönyvben: 948
elkészítve: 59/65
Facebookon megjelent: -

szakács

Gasztrobloggerférj

Mióta szakács: 2010.10.04.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtropogós rozmaringgal és chilivel

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Tue, 2015-02-17 23:35

Hat ez bitang jo lett, hehe. Nem is gondoltam volna, hogy a zabpehelybol ilyen jo kis ropi helyettesitot lehet sutni. Koszi a receptet!
udv:witch

hencebence
Hena / hencebence Fri, 2014-12-05 22:10

Megsütöttem én is, isteni lett, köszi a receptet :) A sütőpapír problémára pedig a DM-es papírt tudom ajánlani, nekem még soha semmi nem ragadt rá (és nem is drága).

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Sat, 2013-07-20 09:13

Isteni! Illatos,ropogós,most lett kész.Gyakran fogom elkészíteni,mert nagyon egyszerű és finomságos :)
Szép napot:Ági

Katalin65
Katalin / Katalin65 Sun, 2013-04-07 15:07

Szombaton kirándulás keretében egy Osztrák csokigyárba mentünk. Gondoltam, semmi édeset nem viszek az útra, mert a híresztelések szerint, annyi csokit ehetünk, ami belénk fér :) Így ezt a kis gyors, sós ropogtatni valót készítettem el. Mikor elindultunk, rögtön kivettem a táskából, hogy ne törjön össze még apróbb darabokra. Nnnnnaa a barátnőim rögtön rábuktak :) És így indulás után szépen el is fogyott a zacsi 3/4 része :) Jó ötlet volt ez a kis ropi! Köszönöm szépen neked a receptet!!!!

Torma
Torma / Torma Sat, 2012-11-10 03:00

Tegnap en is el készítettem. SZUPER fincsi es ropogós!!! Nem ragadt a papírra..KÖSZÖNÖM a receptet, Torma :)

kissbeky
kissbeky / kissbeky Wed, 2012-06-27 22:12

Ennek nem lehet ellenállni!
amúgy is szeretem a sült sajtos ételeket, de így a rozmaringos csilis ízzel együtt...szuper:)

dius1107
dius1107 Sun, 2011-08-28 22:09

Nagyon finom csemege:),én is trappistával sütöttem,máskor pedig pannóniával,mindegyikkel isteni volt!Ja,és nekem sem ragadt rá a papírra!

fehkat
fehkat / fehkat Wed, 2011-08-24 20:34

 
Még két megjegyzés:
Közönséges trappista sajttal csináltam, és tökéletes....
Ajánlom az Aldiban kapható sütőpapírt. Soha nem ragad le semmi, akár többször is felhasználható.
Kati (nem Kasti, félreütés volt...:))

fehkat
fehkat / fehkat Wed, 2011-08-24 20:28

 
Nálunk ez családi kedvenc lett. Ha elég vékonyra lapítom, akkor ropogós marad(hatna) bármeddig, de sajna megesszük, mielőtt hosszan elállhatna. Nem tudok eleget sütni belőle!!
Köszönet érte,
Kasti

amatriciana
amatriciana Fri, 2011-06-24 19:03

Én kakukkfüvet, bazsalikomot is tettem bele, nagyon finom lett úgy is :)

bija
blange / bija Sat, 2011-04-23 00:14

Megsütöttem én is. Mivel annyira guszta volt a képen, kapásból dupla adaggal számoltam. Az első tepsinél a széle kicsit odakapott, amúgy majdnem összeverekedtünk az utolsó morzsákért is.:D És a sütőpapírra se ragadt rá.

ellandi
ellandi Fri, 2011-03-04 20:45

Sziasztok,

próbáljátok ki a szilikonos sütőpapírt arra elvileg nem tud ráragadni ;) Bármelyik nagyobb élelmiszerboltban lehet kapni. Én a Kaiserban vettem 500 Ft körül volt.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-26 20:07

Megcsináltam én is. Fincsi lett, de sajnos nekem is belaragadt a papír. Próbáltam technikákat bevetni: pl. vizes kenőtollat végighúzni a papíros oldalon, de maradt rajta. Remélhetőleg emészthető, mint némely virsli héja.
Most a mondást kiegészíthetjük: mind megette,szőröstől, bőröstől, papírostól:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-12 11:41

Imádjuk ezt a kis finomságot, amióta először elkészítettük újra és újra visszatérünk hozzá!! KÖSZÖNJÜK!! :-) egyetlen apró bajom van csak, hogy nekem mindig nagyon ráragad a sütőpapír az aljára és minden egyes darabkáról külünk ell lehámozni.. erre nincs valami jó trükkötök??
Köszi panni

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-06-13 18:43

Szia Panni!
Próbálj meg, másik sütőpapírt venni. Nekem sosem volt ilyen gondom. Tapasztalatom szerint a legtöbb sütőpapír azért van, hogy morgolódjunk, és néhány valóban jó. Ajánlani nem tudok, mert sajnos, nem tudom, mi kapható Magyarországon. Remélem, megoldódik ez a gondod és aztán továbbra is sütheted ezt a jó kis rágcsát. LEgközelebb szerintem próbáld meg bekenni a papírt kicsit olajjal, hátha segít.
Nagyon örülök, hogy ízlik, köszönöm, hogy írtál!
Puszi!
Eszter

cvalda
cvalda Wed, 2010-06-09 17:50

Szia Eszter!
Elkészítettem, és isteni lett! Pont az én szájízem szerint. A blogodat is meglátogattam. Szeretem, ahogy írsz, és amikről írsz. Nagyon hasonló az ízlésünk. Szinte minden recept beindította a fantáziámat!
Ágota

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-06-09 19:08

Szia Ágota!
De aranyos vagy. :-) Annak különösen örülök, hogy tetszik a blogom - leginkább csak a saját magam szórakoztatására csinálom, de olyan jólesik, amikor valaki azt írja, hogy járt arra és tetszett neki valami. Már megérte megcsinálni! :-) Remélem, a jövőben is látogatsz majd arra, szeretettel várlak.
Köszönöm szépen a kedves hozzászólásodat!
Puszi!
Eszter

Bendi
El Bendi / Bendi Sun, 2010-06-06 22:18

Szia Eszter, ennek a Cheddar sajtnak kb milyen íze van? Sós, vagy inkább édeskés, karakteres vagy lágy...? Köszi!

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-06-07 09:42

Szia Bendi!
A cheddar sajt színe narancs- vagy szalmasárga, függöen attól hol készítették, bár a keménysajtok közé tartozik, szintén gyártástól függöen lehet akár egészen puha is, hogy szinte szétolvad az ember szájában. Íze erőteljesen aromás, kissé fanyar, a dióra emlékeztet és a sósabb fajták közé tartozik. De az íze és minősége elég változatos lehet a készítés helyétöl függöen. Mi itt krémesebb, egészen narancsszínü fajtával készítettük.
Remélem, mindent leírtam! :-)
Puszi!
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-05-30 17:12

Most lettem kész vele. Nagyon fincsi lett, abba kellene hagyni az evését :) Nem volt itthon Cheddar sajt eért parmezán, gouda és trappista keverékével csináltam. Remek recept!

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-05-31 10:31

Szia Jibi!
Köszönöm, hogy kipróbáltad! :-)
Nagyon örülök, hogy ízlett. Igen, mi is így vagyunk vele...ha elkészül, alig bírjuk abbahagyni. :-)
Szép napot Neked!
Eszter

427
vaj 50 g
zabpehely 150 g
cheddar sajt 175 g
tojás 1 db
rozmaring 2 ek
chilipehely 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint