r
Nosalty Logó

Rozmaringos-chilis sajtropogós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gasztrobloggerférj
Rozmaringos-chilis sajtropogós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 427 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1710 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 392 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 427 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4531 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1379 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    1228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1018 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 1710 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 392 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a chilipelyhet és a rozmaringot,pár másodpercig ebbenforrósítjuk, hogy az illóolajok kijöjjeneka rozmaringból és a chiliből is.
  2. A zabpelyhet és a lereszelt sajtotkeverjük össze, majd öntsük rá a felvert tojást és akicsit már kihűlt, fűszeres vajat.
  3. Jól dolgozzuk össze. Egy morzsás, de ragadós keveréket kapunk.
  4. Legalább gáztepsi méretben süssük. Ezt kenjük meg kevés vajjal, majd erre tegyük a sütöpapírt és nyomkodjuk rá. Ez azért kell, hogy a sütöpapír ne csúszkáljon. Burítsuk rá a keveréket, majd a kezünkkel egyszerűen kezdjük el lelapogatni, lenyomkodni. Addig csináljuk, amíg a massza max. 3-4 mm vastag nem lesz mindenhol. A vastagságra ügyeljünk. Ha valahol vastgabb a massza, ott nem lesz olyan ropogós.
  5. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 30-35 percig. Akkor jó, ha már nem "habzik" a massza teteje, ezt látni fogjuk.
  6. Várjuk meg amíg kihűl, és törjük darabokra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 37640
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 01.

Ajánló

Tippek, megjegyzések: Ìzesíteni sokféleképpen lehet, ha gyerekeknek csináljuk, hagyjuk ki belőle a chilit, tegyünk bele mást. Hogy más sajtból is jó-e, nem tudom. Mi még sosem próbáltuk, de ha valaki nem kap ilyen sajtot, mindneképpen zsíros, ömlesztett sajttal próbálja meg helyettesíteni.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rozmaringos-chilis sajtropogós
Gasztrobloggerférj 7 recept

Jóuram kedvenc receptje, eddig csak azért nem került fel, mert vendégeknek sütöttük és nem maradt fotóznivaló. Most magunknak csináltuk, így megmenekült belőle egy kevés másnapra. (Igen, több napig is jó, lezárt dobozban.) Igazi ropogtatnivaló, vendégeknek, magunknak, filmnézőknek, unatkozóknak, mókusoknak rááágni.

Hozzászólások (20)

Törölt felhasználó

Most lettem kész vele. Nagyon fincsi lett, abba kellene hagyni az evését :) Nem volt itthon Cheddar sajt eért parmezán, gouda és trappista keverékével csináltam. Remek recept!

P.

Szia Jibi! Köszönöm, hogy kipróbáltad! :-) Nagyon örülök, hogy ízlett. Igen, mi is így vagyunk vele...ha elkészül, alig bírjuk abbahagyni. :-) Szép napot Neked! Eszter

Törölt felhasználó

Szia Eszter, ennek a Cheddar sajtnak kb milyen íze van? Sós, vagy inkább édeskés, karakteres vagy lágy...? Köszi!

P.

Szia Bendi! A cheddar sajt színe narancs- vagy szalmasárga, függöen attól hol készítették, bár a keménysajtok közé tartozik, szintén gyártástól függöen lehet akár egészen puha is, hogy szinte szétolvad az ember szájában. Íze er?teljesen aromás, kissé fanyar, a dióra emlékeztet és a sósabb fajták közé tartozik. De az íze és min?sége elég változatos lehet a készítés helyétöl függöen. Mi itt krémesebb, egészen narancsszínü fajtával készítettük. Remélem, mindent leírtam! :-) Puszi! Eszter

Törölt felhasználó

Szia Eszter! Elkészítettem, és isteni lett! Pont az én szájízem szerint. A blogodat is meglátogattam. Szeretem, ahogy írsz, és amikr?l írsz. Nagyon hasonló az ízlésünk. Szinte minden recept beindította a fantáziámat! Ágota

P.

Szia Ágota! De aranyos vagy. :-) Annak különösen örülök, hogy tetszik a blogom - leginkább csak a saját magam szórakoztatására csinálom, de olyan jólesik, amikor valaki azt írja, hogy járt arra és tetszett neki valami. Már megérte megcsinálni! :-) Remélem, a jöv?ben is látogatsz majd arra, szeretettel várlak. Köszönöm szépen a kedves hozzászólásodat! Puszi! Eszter

Törölt felhasználó

Imádjuk ezt a kis finomságot, amióta el?ször elkészítettük újra és újra visszatérünk hozzá!! KÖSZÖNJÜK!! :-) egyetlen apró bajom van csak, hogy nekem mindig nagyon ráragad a süt?papír az aljára és minden egyes darabkáról külünk ell lehámozni.. erre nincs valami jó trükkötök?? Köszi panni

P.

Szia Panni! Próbálj meg, másik süt?papírt venni. Nekem sosem volt ilyen gondom. Tapasztalatom szerint a legtöbb süt?papír azért van, hogy morgolódjunk, és néhány valóban jó. Ajánlani nem tudok, mert sajnos, nem tudom, mi kapható Magyarországon. Remélem, megoldódik ez a gondod és aztán továbbra is sütheted ezt a jó kis rágcsát. LEgközelebb szerintem próbáld meg bekenni a papírt kicsit olajjal, hátha segít. Nagyon örülök, hogy ízlik, köszönöm, hogy írtál! Puszi! Eszter

Törölt felhasználó

Megcsináltam én is. Fincsi lett, de sajnos nekem is belaragadt a papír. Próbáltam technikákat bevetni: pl. vizes ken?tollat végighúzni a papíros oldalon, de maradt rajta. Remélhet?leg emészthet?, mint némely virsli héja. Most a mondást kiegészíthetjük: mind megette,sz?röst?l, b?röst?l, papírostól:)

ellandi

Sziasztok, próbáljátok ki a szilikonos süt?papírt arra elvileg nem tud ráragadni ;) Bármelyik nagyobb élelmiszerboltban lehet kapni. Én a Kaiserban vettem 500 Ft körül volt.

blange

Megsütöttem én is. Mivel annyira guszta volt a képen, kapásból dupla adaggal számoltam. Az els? tepsinél a széle kicsit odakapott, amúgy majdnem összeverekedtünk az utolsó morzsákért is.:D És a süt?papírra se ragadt rá.

Törölt felhasználó

Én kakukkfüvet, bazsalikomot is tettem bele, nagyon finom lett úgy is :)

Törölt felhasználó

Hát ez egy káprázatos recept, még nem próbáltam, de ki nem hagynám. Köszönjük!!!!!

Csukamama

Szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig áll el?

Törölt felhasználó

  Nálunk ez családi kedvenc lett. Ha elég vékonyra lapítom, akkor ropogós marad(hatna) bármeddig, de sajna megesszük, miel?tt hosszan elállhatna. Nem tudok eleget sütni bel?le!! Köszönet érte, Kasti

Törölt felhasználó

  Még két megjegyzés: Közönséges trappista sajttal csináltam, és tökéletes.... Ajánlom az Aldiban kapható süt?papírt. Soha nem ragad le semmi, akár többször is felhasználható. Kati (nem Kasti, félreütés volt...:))

dius1107

Nagyon finom csemege:),én is trappistával sütöttem,máskor pedig pannóniával,mindegyikkel isteni volt!Ja,és nekem sem ragadt rá a papírra!

Törölt felhasználó

Ennek nem lehet ellenállni! amúgy is szeretem a sült sajtos ételeket, de így a rozmaringos csilis ízzel együtt...szuper:)

Torma

Tegnap en is el készítettem. SZUPER fincsi es ropogós!!! Nem ragadt a papírra..KÖSZÖNÖM a receptet, Torma :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek