r
Nosalty Logó

Roston sült hekkfilé sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
eszthee
Roston sült hekkfilé sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A párolt zöldséghez

A sajtmártáshoz

Összesen 1088 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A párolt zöldséghez

A sajtmártáshoz

Összesen 2176 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A párolt zöldséghez

A sajtmártáshoz

Összesen 38 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4486.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1449 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    815 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    713 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    749 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    2254 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8565 micro
Összesen 1088 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8973.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2898 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2930 mg
  • Nátrium
    2346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2539.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1190 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1631 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    1426 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1498 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    804 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    4508 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17131 micro
Összesen 2176 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 38 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A párolt zöldséghez

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. Hal:
  2. A fagyasztott halat kiolvasztjuk, a nagy szeleteket keresztben félbevágjuk, mindkét oldalát megszórjuk sóval és borssal.
  3. Egy serpenyőbe nagyon kevés olajat öntünk, majd egy papírtörlővel elkenjük.
  4. A serpenyőt felforrósítjuk, a hal mindkét oldalát jól megsütjük rajta.
  5. Párolt zöldségek:
  6. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedve egy nagyobb edényben, kevés margarinon megpirítjuk.
  7. Megszórjuk a zöldséget sóval, kb. egy deci vizet öntünk alá, majd fedő alatt, takarék lángon készre pároljuk.
  8. Folyamatosan figyeljük, szükség esetén kevés vizet lehet még aláönteni, a zöldségeket forgatni.
  9. Sajtmártás:
  10. A fokhagymákat megpucoljuk, fokhagymanyomón átnyomjuk, a margarinon megpirítjuk, vigyázva, nehogy megfeketedjen.
  11. Tűzről levéve beszórjuk liszttel, majd takarék lángra visszatéve felöntjük kb 2 deci tejjel, csomómentesre elkeverjük, hozzáadjuk a sót, a borsot és a szerecsendiót, majd felforraljuk.
  12. Forrás után felöntjük a maradék tejjel, és újraforraljuk. A forrás után levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 449
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 51371
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Ajánló

Lehet hozzá még egyéb köreteket készíteni, rizzsel és sült krumplival is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
eszthee 8 recept

A fagyasztóben keresgélve találtam egy kevés karfiolt, brokkolit és halat, ezekből igyekeztem csinálni valami finomat. A haltól féltem, hogy száraz lesz, ezért készült a sajtmártás is, aminek nagy hagyománya van a családunkban, sok ételhez készítjük.

Hozzávalók

A halhoz

A párolt zöldséghez

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek