r
Nosalty Logó

Roppanós bundában sült banán házi karamellpudinggal

Walaky
Roppanós bundában sült banán házi karamellpudinggal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Roppanós sült banán

Házi karamellpuding

730
Kalória
9.3g
Fehérje
107.7g
Szénhidrát
30.2g
Zsír
165.6g
Víz
14.3g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
58.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Roppanós sült banán

Házi karamellpuding

Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Roppanós sült banán

Házi karamellpuding

Összesen 2191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Roppanós sült banán

Házi karamellpuding

Összesen 123 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    165.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4169.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1388 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1411 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    323.1 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    496.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 2191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

Roppanós sült banán

  1. Én most kicsi banánokat kaptam, így 5 darabból készítettem. A banánokat meghámozzuk, mindegyiket 2 darabra vágjuk - így 10 darabot kapunk.
  2. A lisztben elkavarjuk a sütőport, s a hideg csapvízzel csomómentesre kikavarjuk.
  3. Teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, a banándarabokat a lisztes masszába forgatjuk, villával - nem beleszúrva - két oldalról alányúlva, az olajba helyezzük, s közepes lángon megfordítva, mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. A bundája ropogós lesz, de nem kemény!
  4. Papírtörlőre szedjük, majd a pudinggal tálaljuk. Mással is lehet tálalni: mézzel megcsurgatva, gyümölcsöntetekkel, megszórhatjuk fahéjas porcukorral, csokis, vaníliás házi pudinggal, s még sorolhatnám. Természetesen, kinek, mi áll rendelkezésére, a bolti főzős puding is megfelel!
  5. Laktató fincsiség, így nagyobb banánból személyenként 1 darabot számíthatunk. A nagyobb banánokat 3 vagy 4 darabra vágjuk. A LÉNYEG, ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI, ISTENI! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!

Házi karamellpuding

  1. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a 3 dl tejjel, hagyjuk tartalék lángon, hogy a cukor felolvadjon teljesen – a karamellizált cukorra, ha folyadékot öntünk, megkeményedik, ezért kell lassú tűzön hagyjuk hogy felolvadjon.
  2. Az étkezési keményítőt csomómentesre kikavarjuk a maradék 1 dl tejjel, beleszórjuk a csipet sót, hozzáöntjük a karamellás tejhez, összeforraljuk állandó kavargatás mellett rövid ideig – sokáig nem szabad forralni, mert veszít a sűrítési hatásából -, míg besűrűsödik, egyet "rottyan", elzárjuk a tüzet, levesszük az edényt.
  3. Még forrón elkavarjuk benne a vajat, majd lefedjük, így nem lesz csomós a későbbiek folyamán. Hagyjuk kihűlni. Közben időnként megkavargatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Mit mondjak...... fenséges desszert, pillanatok alatt elkészül...... amikor én először készítettem, ettem, azt mondtam, ilyen nincs..... de van..... a kis családom is odáig van ezért a finomságért, nagy örömömre :)...... ha mennyei édességre vágysz, valami különlegesen finomra, ezt próbáld ki, kedvenced lesz, garantálom...... isteni, vétek kihagyni..... gyakori "vendég" nálunk...... barátokat is elkápráztathatod vele, s kérni fogják a receptet..... leírhatatlanul finom, s még egyszerű is...... kell ennél több :).......

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...