r
Nosalty Logó

Roppanós bundában sült banán házi karamellpudinggal

Walaky
Roppanós bundában sült banán házi karamellpudinggal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Roppanós sült banán

Házi karamellpuding

730
Kalória
9.3g
Fehérje
107.7g
Szénhidrát
30.2g
Zsír
165.6g
Víz
14.3g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
58.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Roppanós sült banán

Házi karamellpuding

Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Roppanós sült banán

Házi karamellpuding

Összesen 2191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Roppanós sült banán

Házi karamellpuding

Összesen 123 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    165.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4169.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1388 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1411 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    323.1 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    496.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 2191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

Roppanós sült banán

  1. Én most kicsi banánokat kaptam, így 5 darabból készítettem. A banánokat meghámozzuk, mindegyiket 2 darabra vágjuk - így 10 darabot kapunk.
  2. A lisztben elkavarjuk a sütőport, s a hideg csapvízzel csomómentesre kikavarjuk.
  3. Teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, a banándarabokat a lisztes masszába forgatjuk, villával - nem beleszúrva - két oldalról alányúlva, az olajba helyezzük, s közepes lángon megfordítva, mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. A bundája ropogós lesz, de nem kemény!
  4. Papírtörlőre szedjük, majd a pudinggal tálaljuk. Mással is lehet tálalni: mézzel megcsurgatva, gyümölcsöntetekkel, megszórhatjuk fahéjas porcukorral, csokis, vaníliás házi pudinggal, s még sorolhatnám. Természetesen, kinek, mi áll rendelkezésére, a bolti főzős puding is megfelel!
  5. Laktató fincsiség, így nagyobb banánból személyenként 1 darabot számíthatunk. A nagyobb banánokat 3 vagy 4 darabra vágjuk. A LÉNYEG, ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI, ISTENI! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!

Házi karamellpuding

  1. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a 3 dl tejjel, hagyjuk tartalék lángon, hogy a cukor felolvadjon teljesen – a karamellizált cukorra, ha folyadékot öntünk, megkeményedik, ezért kell lassú tűzön hagyjuk hogy felolvadjon.
  2. Az étkezési keményítőt csomómentesre kikavarjuk a maradék 1 dl tejjel, beleszórjuk a csipet sót, hozzáöntjük a karamellás tejhez, összeforraljuk állandó kavargatás mellett rövid ideig – sokáig nem szabad forralni, mert veszít a sűrítési hatásából -, míg besűrűsödik, egyet "rottyan", elzárjuk a tüzet, levesszük az edényt.
  3. Még forrón elkavarjuk benne a vajat, majd lefedjük, így nem lesz csomós a későbbiek folyamán. Hagyjuk kihűlni. Közben időnként megkavargatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Mit mondjak...... fenséges desszert, pillanatok alatt elkészül...... amikor én először készítettem, ettem, azt mondtam, ilyen nincs..... de van..... a kis családom is odáig van ezért a finomságért, nagy örömömre :)...... ha mennyei édességre vágysz, valami különlegesen finomra, ezt próbáld ki, kedvenced lesz, garantálom...... isteni, vétek kihagyni..... gyakori "vendég" nálunk...... barátokat is elkápráztathatod vele, s kérni fogják a receptet..... leírhatatlanul finom, s még egyszerű is...... kell ennél több :).......

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek