r
Nosalty Logó

Ropogós, sajtos tésztakéreg alatt sült marharagu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Ropogós, sajtos tésztakéreg alatt sült marharagu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

raguhoz

tésztakéreghez

Összesen 540 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

raguhoz

tésztakéreghez

Összesen 2160 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

raguhoz

tésztakéreghez

Összesen 173 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1480 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 540 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.2 g

Zsír

  • Összesen
    111.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7208.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1886 mg
  • Nátrium
    4064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5919 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 2160 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

raguhoz

tésztakéreghez

Elkészítés

raguhoz

  1. A marhahúst nem túl nagy, a sárgarépát kisebb kockákra vágjuk. A burgonyát és a vöröshagymát félkör alakúra szeleteljük. Egy méretes tálban jól összekeverjük a felkockázott marhahúst a mustárral, a sóval, borssal. Ezután ráhintjük a lisztet, és azzal is összeforgatjuk úgy, hogy a liszt mindenütt befedje a húskockákat.
  2. Egy lábosban felolvasztjuk a zsírt, majd beletesszük a húst, és kevergetve kissé lepirítjuk. Ezután hozzátesszük a hagymát, és szintén kevergetve 5-6 perc alatt összesütjük. Ezt követően beletesszük a húsleveskockát és a vizet. Fedő alatt félpuhára főzzük. Ezután tesszük hozzá a sárgarépát és a burgonyát. Fedő alatt kb. 35-40 percig, néha-néha megkeverve főzzük.

tésztakéreghez

  1. Amíg fő a húsos ragu, elkészítjük a tésztakérget. A sütőporral átszitált lisztet megsózzuk, és összedörzsöljük a zsírral. Hozzáadjuk a tejet, és ruganyos tésztát gyúrunk. 3-4 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Ezután meghintjük reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint a bejglit. A rudat kb. 1 cm széles darabokra vágjuk.
  2. A marhahúsos ragut méretes tűzálló edénybe öntjük. A tetejét kirakjuk a sajtos csigákkal. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 40 percig sütjük, emelve az utolsó 10 percben a hőfokot 190 C-ra. Akkor kész, amikor a sajtos kéreg megpirult. Langyosra hűtjük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1653
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós, sajtos tésztakéreg alatt sült marharagu
Lizinka_ 587 recept

Nagyon ízletes, marhahúsos étel a családi receptarchívumból. A ropogós, sajtos kéreg a ragu körete. Nagyszerű ízélmény! Próbáljátok ki!

Hozzávalók

raguhoz

tésztakéreghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek