Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós, sajtos tésztakéreg alatt sült marharagu

Ropogós, sajtos tésztakéreg alatt sült marharagu
Ropogós, sajtos tésztakéreg alatt sült marharagu
100 perc / előkészület: 25 perc főzés: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízletes, marhahúsos étel a családi receptarchívumból. A ropogós, sajtos kéreg a ragu körete. Nagyszerű ízélmény! Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

raguhoz

tésztakéreghez

Szólj hozzá!

elkészítés

raguhoz

  1. A marhahúst nem túl nagy, a sárgarépát kisebb kockákra vágjuk. A burgonyát és a vöröshagymát félkör alakúra szeleteljük. Egy méretes tálban jól összekeverjük a felkockázott marhahúst a mustárral, a sóval, borssal. Ezután ráhintjük a lisztet, és azzal is összeforgatjuk úgy, hogy a liszt mindenütt befedje a húskockákat.
  2. Egy lábosban felolvasztjuk a zsírt, majd beletesszük a húst, és kevergetve kissé lepirítjuk. Ezután hozzátesszük a hagymát, és szintén kevergetve 5-6 perc alatt összesütjük. Ezt követően beletesszük a húsleveskockát és a vizet. Fedő alatt félpuhára főzzük. Ezután tesszük hozzá a sárgarépát és a burgonyát. Fedő alatt kb. 35-40 percig, néha-néha megkeverve főzzük.

tésztakéreghez

  1. Amíg fő a húsos ragu, elkészítjük a tésztakérget. A sütőporral átszitált lisztet megsózzuk, és összedörzsöljük a zsírral. Hozzáadjuk a tejet, és ruganyos tésztát gyúrunk. 3-4 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Ezután meghintjük reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint a bejglit. A rudat kb. 1 cm széles darabokra vágjuk.
  2. A marhahúsos ragut méretes tűzálló edénybe öntjük. A tetejét kirakjuk a sajtos csigákkal. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 40 percig sütjük, emelve az utolsó 10 percben a hőfokot 190 C-ra. Akkor kész, amikor a sajtos kéreg megpirult. Langyosra hűtjük, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
392 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tészta alatt sült marha

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

540
marhacomb 50 dkg
sertészsír 1 ek
finomliszt 3 dkg
fekete bors 1 kk
1 kk
mustár 0.5 teáskanál
sárgarépa 1 közepes db
burgonya 1 db
vöröshagyma 1 nagy db
leveskocka 1 db
víz 80 ml
finomliszt 10 dkg
sertészsír 5 dkg
trappista sajt 5 dkg
sütőpor 2 kk
tej 0.5 dl
0 ízlés szerint