r
Nosalty Logó

Kenyér piros krumpliból

Fahéj
Kenyér piros krumpliból
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

500
Kalória
16.6g
Fehérje
101.7g
Szénhidrát
2.3g
Zsír
159.2g
Víz
-
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    1077 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    159.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5527.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    4310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    406.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    636.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 2002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, négybe vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kész, összetörjük, levét félretesszük.
  2. 2 dl langyos főzővízben felolvasztjuk a mézet, feloldjuk az élesztőt, és 5 dkg liszttel csomómentesre keverjük. Hagyjuk kelni.
  3. A liszthez adjuk a sót, a tört, kihűlt krumplit, majd a megkelt kovásszal, valamint annyi főzőlével, amennyit felvesz, tésztát dagasztunk. A végén hozzáadjuk az olvasztott zsírt, és azt is beledolgozzuk. Letakarva, langyos helyen 40 percet kelesztjük.
  4. Ekkor lazán átgyúrjuk, kizsírozott formába vagy tepsibe rakjuk. Így is kelesztjük még 30 percet.
  5. Tetejét bevagdossuk, és előmelegített sütőben szép barnára sütjük. A formából kivéve hűtjük ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Makkermanóval, azaz Gabival egy ideje egymást bátorítjuk kenyérsütésre. A krumplis kenyérre ő inspirált engem csodálatos burgonyás kenyereivel. Én addig csak egyszer csináltam, az is rossz lett. Akkor még nem tudtam, hogy a vacak kenyérsütőgépem volt benne a ludas. Mindenesetre egy életre elvette a kedvem a krumplis kenyértől. Legalábbis eddig azt hittem. De jött Gabi az ő csodaguszta kenyerével, és akkor azt mondtam, az nem lehet, hogy én sose süssek ilyen ínycsiklandó finomságot. Belátom, nem lett olyan takaros, mint Gabié, szóval a külcsínyen még alakítanom kell, de a belbecs már tökéletes! :) Mégiscsak szuper a krumplis kenyér! (És most számoltam a költségeket, megdöbbentően olcsó.)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...