r
Nosalty Logó

Ropogós halrudak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nyihaj
Ropogós halrudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ropogós halrudakhoz

Szószhoz

Összesen 1067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ropogós halrudakhoz

Szószhoz

Összesen 2137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ropogós halrudakhoz

Szószhoz

Összesen 250 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1811.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3622.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1176 mg
  • Nátrium
    1855 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1009 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 2137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A ropogós halrudakhoz

Szószhoz

Elkészítés

A ropogós halrudakhoz

  1. Vágjuk fel a halat falatnyi csíkokra, majd a nedvességet papírtörlővel itassuk le róla.
  2. A kukoricalisztet és darát keverjük össze. Kevés sóval és borssal ízesíthetjük, de sok nem kell, mivel a szósz nagyon sós!
  3. Kevés olajat melegítsünk fel serpenyőben, majd a panírban megforgatott halfalatokat süssük ki.
  4. Szedjük papírtörlőre, tartsuk melegen.
  5. A szószhoz melegítsük fel az olajat, dobjuk bele az apróra szelt chilit, és pirítsuk egy percig.
  6. Vegyük takarékra a lángot, és adjuk hozzá a bazsalikomot, a szójaszószt és a lime levét.
  7. A halrudakat tálaljuk rizzsel (stílszerűeknek thai rizs) és a csípős szósszal.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6504
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 26.

Ajánló

A férjemet nem nyerte meg a sós, csípős szósz, viszont a ropogós, kukoricás hal ízlett az egész családnak! Csak így fogom készíteni a halat ezután!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

BBC GoodFood. Lenyűgöztek. Ez a recept a júliusi számból való, egyszerű és nagyszerű, pedig nem vagyok oda az ázsiai konyháért! Nem szeretem a szójaszószt, de nagyon illik a halhoz így! Pár kanálnyi szószocska lesz csak belőle, de tényleg csak jelzésértékű kell egy-egy falathoz! A recept megosztása mellett azért döntöttem, mert így kukoricalisztben és darában nagyon jó, egyszerű, ropogós bundájú halat kapunk - gluténmentesen. Remek receptek és ötletek vannak a magazinban, jövök velük! :) A recept természetesen csak akkor gluténmentes, ha a szójaszósz is az!

Hozzávalók

A ropogós halrudakhoz

Szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!