r
Nosalty Logó

Rántott halfilé snidlinges pürével

NS
Rántott halfilé snidlinges pürével
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hal

Burgonyapüré

Tartármártás

2592
Kalória
107g
Fehérje
187.7g
Szénhidrát
157.3g
Zsír
629.5g
Víz
428.3g
Koleszterin
13.7g
Élelmi rost
19.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hal

Burgonyapüré

Tartármártás

Összesen 2592 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hal

Burgonyapüré

Tartármártás

Összesen 5181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hal

Burgonyapüré

Tartármártás

Összesen 179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    157.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3629.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    187.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    629.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2406 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    721 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 2592 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214 g

Zsír

  • Összesen
    314.6 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7258.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    2750 mg
  • Nátrium
    2602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    375.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1259 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4812 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    59 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    1441 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4797 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 5181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

Hal

  1. Bármilyen halszeletből elkészíthető a recept. A filét már közvetlen nem mossuk meg folyóvízben, csak áttörölgetjük, majd ízlés szerint sóval bedörzsöljük.
  2. Bepanírozzuk a hagyományos módon.
  3. Majd forró olajban aranybarnára sütjük
  4. Citromkarikával tálaljuk.

Burgonyapüré

  1. Burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és puhára főzzük.
  2. Mikor megfőtt leszűrjük, a vajat beletesszük, és pár percre a fedőt ráhelyezzük, így a vaj ráolvad.
  3. A tejet rátöltjük, majd krumplinyomóval vagy törővel pürésítjük.
  4. Ízlés szerint sózzuk, majd az apróra vágott snidlinggel összekeverjük.

Tartármártás

  1. A kész majonézt a tejföllel elkeverjük. Ennek aránya egyéni ízlés. Fele-fele arány jó kiinduló pont.
  2. Teáskanál cukorral, pár csepp citromlével beízesítjük ízlés szerint. Alkalmanként egy csipet borsossal is megszórom, és ennél a receptnél apróra vágott snidlinggel is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

A rántott halfilét szerettem volna picit feldobni egy friss tavaszi körettel, így született meg a snidlinges burgonyapüré, majd a snidlinges tartármártás is. :)

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...