r
Nosalty Logó

Rántott halfilé snidlinges pürével

NS
Rántott halfilé snidlinges pürével
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hal

Burgonyapüré

Tartármártás

2592
Kalória
107g
Fehérje
187.7g
Szénhidrát
157.3g
Zsír
629.5g
Víz
428.3g
Koleszterin
13.7g
Élelmi rost
19.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hal

Burgonyapüré

Tartármártás

Összesen 2592 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hal

Burgonyapüré

Tartármártás

Összesen 5181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hal

Burgonyapüré

Tartármártás

Összesen 179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    157.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3629.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    187.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    629.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2406 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    721 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 2592 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214 g

Zsír

  • Összesen
    314.6 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7258.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    2750 mg
  • Nátrium
    2602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    375.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1259 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4812 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    59 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    1441 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4797 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 5181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

Hal

  1. Bármilyen halszeletből elkészíthető a recept. A filét már közvetlen nem mossuk meg folyóvízben, csak áttörölgetjük, majd ízlés szerint sóval bedörzsöljük.
  2. Bepanírozzuk a hagyományos módon.
  3. Majd forró olajban aranybarnára sütjük
  4. Citromkarikával tálaljuk.

Burgonyapüré

  1. Burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és puhára főzzük.
  2. Mikor megfőtt leszűrjük, a vajat beletesszük, és pár percre a fedőt ráhelyezzük, így a vaj ráolvad.
  3. A tejet rátöltjük, majd krumplinyomóval vagy törővel pürésítjük.
  4. Ízlés szerint sózzuk, majd az apróra vágott snidlinggel összekeverjük.

Tartármártás

  1. A kész majonézt a tejföllel elkeverjük. Ennek aránya egyéni ízlés. Fele-fele arány jó kiinduló pont.
  2. Teáskanál cukorral, pár csepp citromlével beízesítjük ízlés szerint. Alkalmanként egy csipet borsossal is megszórom, és ennél a receptnél apróra vágott snidlinggel is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

A rántott halfilét szerettem volna picit feldobni egy friss tavaszi körettel, így született meg a snidlinges burgonyapüré, majd a snidlinges tartármártás is. :)

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek