Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós csirkecomb fokhagymaszósszal

Ropogós csirkecomb fokhagymaszósszal
Ropogós csirkecomb fokhagymaszósszal
170 perc / előkészület: 20 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt egyik szakács barátomtól tanultam. Szerintem nagyon egyszerű, ideális meccsnézéshez, és ha csak egy esti sörözést tartunk barátainkkal, ahhoz is tökéletes!

hozzávalók / 2 adag

Combok elkészítése

Fokhagymaszósz elkészítése

Sütőzsiradék

Combok elkészítése
Szólj hozzá!

elkészítés

Combok elkészítése

  1. Az alsó csirkecombokat megmossuk és megsózzuk, ezután pedig egy mély serpenyőbe vagy fémtálba (olyat válasszunk, amit sütőbe tudunk helyezni) helyezzük őket. A serpenyőt megtöltjük napraforgó olajjal addig, hogy ellepje a combokat, nem kell megijednünk a sok olaj láttán, mivel ezt felhasználhatjuk többször is. Az olajba szemes fekete borsot, fokhagyma-gerezdeket és kakukkfüvet dobunk, ezután mehet be a 100 C fokos sütőbe kb. 2 órára (ezt a részt kihagyhatjuk, ha nincs rá időnk, de szerintem megéri kivárni a 2 órát, mert nagyon ízletesek és puhák lesznek a combok).
  2. Miután a combok elkészültek, bepanírozzuk őket, használhatunk japán szemlemorzsát (panko), ettől még ropogósabbak lesznek. Ezután bő olajban kisütjük a bepanírozott combokat. Célszerű minél kisebb edényben sütni, mert így kevesebb olajat használunk fel, és el is lepi a combjainkat, így egyenletesen tudnak sülni.

Fokhagymaszósz elkészítése

  1. Miközben sütjük a combokat, a sütőt 200 C fokra melegítjük, majd elhelyezzük benne a fej fokhagymát egy kis alufóliába csomagolva, ezt 15-20 percig sütjük. Mikor elkészült, meghámozzuk, összetörjük, és a finomra aprított zöldhagymával együtt hozzákeverjük a majonézünkhöz. Alaposan elkeverjük, és kész is!
  • sütési hőfok: 100°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 972
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

KisGeri

Mióta szakács: 2017.01.04.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkecomb panko bundában

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KGergo
KisGeri / KGergo Mon, 2017-01-23 15:13

Köszonöm a kommentedet gamica, és örülök, hogy tetszik a receptem!
Ezt a sütési módot alkalmazhatod nyugottan előtte egy nappal vagy akár készithetsz egyszerre több húst is(oldalas, csirkecomb), amelyeket miután kihültek eltehed a mélyhűtőbe és mikor megkivánod csak előveszed bepanirozod es a megsütöd ami már csak 10-20 perc!

gamica
gamica Sat, 2017-01-21 14:33

Elkészítettem és nagyon megtetszett ez a sütési mód, ugyanis a rántott csirkénél mindig bizonytalan vagyok, hogy kellően átsül-e. Megkockáztatom, ez a sütési mód még arra is jó, hogy akár előző nap elvégezzük a sütőben való előkezelést, és a másnap csak a panírozás és készre sütés van hátra. Ki fogom próbálni!

2052
csirke alsócomb 4 db
fokhagyma 6 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 2 szál
finomliszt 100 g
panko 10 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
fokhagyma 1 közepes fej
majonéz 300 g
zöldhagyma 1 közepes db