r
Nosalty Logó

Vasi pecsenye VnéEdit konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
VnéEdit
Vasi pecsenye VnéEdit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A páchoz

A bundához

A körethez

Összesen 1428 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A páchoz

A bundához

A körethez

Összesen 2856 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A páchoz

A bundához

A körethez

Összesen 118 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3551.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    2278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1428 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7103.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    4555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    686.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    678 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 2856 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

A páchoz

A bundához

A körethez

Elkészítés

A páchoz

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, őrölt borssal meghintjük, majd egy tálba lerakjuk. Fokhagymával összekevert tejjel leöntjük. Megkeverjük, és a hűtőbe tesszük. Ezt a sütés előtti napon is megtehetjük, csak keverjük át néhányszor.
  2. Másnap a lecsepegtetjük róla fokhagymás tejet, majd paprikás lisztbe forgatjuk, és bő olajban (kb. 5 dl) fedő alatt lassú tűznél kisütjük.
  3. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a rizst, őrölt borssal enyhén megszórjuk, és ráöntjük a húsleveslét. Fedő alatt lassú tűznél hagyjuk egy kicsit duzzadni, főni. Ezután a felforrósított sütőbe tesszük, hogy ott dagadjon készre.
  4. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, kissé megsózzuk, egy kanál olajon, kevés víz hozzáadásával fedő alatt megpároljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13301
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vasi pecsenye VnéEdit konyhájából
VnéEdit 295 recept

Több alkalommal készítettem már, családunk kedvence lett.

Hozzávalók

A páchoz

A bundához

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.