Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasi pecsenye VnéEdit konyhájából

Vasi pecsenye VnéEdit konyhájából
Vasi pecsenye VnéEdit konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több alkalommal készítettem már, családunk kedvence lett.

hozzávalók / 2 adag

A páchoz

A bundához

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, őrölt borssal meghintjük, majd egy tálba lerakjuk. Fokhagymával összekevert tejjel leöntjük. Megkeverjük, és a hűtőbe tesszük. Ezt a sütés előtti napon is megtehetjük, csak keverjük át néhányszor.
  2. Másnap a lecsepegtetjük róla fokhagymás tejet, majd paprikás lisztbe forgatjuk, és bő olajban (kb. 5 dl) fedő alatt lassú tűznél kisütjük.
  3. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a rizst, őrölt borssal enyhén megszórjuk, és ráöntjük a húsleveslét. Fedő alatt lassú tűznél hagyjuk egy kicsit duzzadni, főni. Ezután a felforrósított sütőbe tesszük, hogy ott dagadjon készre.
  4. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, kissé megsózzuk, egy kanál olajon, kevés víz hozzáadásával fedő alatt megpároljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 730
elküldve: 6
receptkönyvben: 191
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: 2

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejben pácolt bundás hús, rántott hús rizzsel és karfiollal, fokhagymás-tejben pihentetett bundás lapocka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2014-11-28 15:04

Köszönöm szépen.
Tegnap néztem a kritikákat,hogy a képen nem vasi pecsenye,hanem rántott hús van.
Ez az állítás nem,mert így kell kinézni a Vasi pecsenyének.
Tojás nélküli.
Simán paprikás lisztbe forgattam és ha szépen van sütve,akkor másoknál is ilyen lesz.
Üdvözlettel:Edit.

1428
sertéslapocka 60 dkg
tej 3 dl
fokhagyma 4 gerezd
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
rizs 1 bögre
alaplé 5 dl
bors 0 ízlés szerint
karfiol 1 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
2 csipet