Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rongyos kifli Glaser konyhájából

Rongyos kifli Glaser konyhájából
Rongyos kifli Glaser konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kifliket, miután a tejjel megkentük, megszórhatjuk köménnyel vagy szezámmaggal is.

hozzávalók / 8 adag

  • 350 g liszt
  • 1 tojás
  • 75 ml joghurt vagy kefír
  • 50 ml olaj
  • 100 ml tej
  • 1 ek cukor
  • 1 tk só
  • 25 g friss élesztő

A kenéshez:

  • 100 g vaj
  • 1 tk só
  • 100 g reszelt sajt
  • tej
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a dagasztógép táljába tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a sót. A tojást, az olajat és a kefirt összekeverjük, majd a lisztre öntjük.
  2. A tejet langyosra melegítjük, feloldjuk benne az élesztőt, ezt is a liszthez öntjük, majd géppel hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  3. A tésztát átdagasztjuk, négy egyforma részre vágjuk. A tészta darabokat kissé átdagasztjuk, majd kb. 10 percig kelni hagyjuk.
  4. A vajat puhára melegítjük, elkeverjük a sóval. 
  5. A tésztadarabokat nagyon vékony (1-2 mm) körré nyújtjuk, kettőt megkenünk a vaj felével, megszórjuk a sajt felével. A másik két tésztakört a két megkent tésztakörre helyezzük, enyhén rányomkodjuk, ezeket is megkenjük a maradék vajjal, és megszórjuk a maradék sajttal, majd 16 körcikkre vágjuk, a cikkeket kívülről indulva feltekerjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, meleg helyen letakarva kb. 45 percig kelesztjük, majd megkenjük tejjel.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 23 022
elküldve: 12
receptkönyvben: 169
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós kiflik, kelt kiflik, sajtos-vajas kifli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!