r
Nosalty Logó

Leveles sörkifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vica74
Leveles sörkifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6006 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2252.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    348.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9011.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1410 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1750 mg
  • Nátrium
    5268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1563 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 6006 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint 1 ek sóval habosra keverjük.
  2. A lisztet, a 2 tojást, a kefírt, és az étolajat egy tálba tesszük.
  3. A tejet a porcukorral megmelegítjük, és felfuttatjuk az élesztőt.
  4. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és még a többi tejet is, majd rugalmas tésztát gyúrunk.
  5. Pihentetés nélkül 9 cipóra osztjuk. Minden cipót vékony, kör alakúra nyújtunk (23-25 cm) átmérőjűre.
  6. Hármasával ragasztjuk őket össze, közéjük sós margarin kerül: a tetejére nem kell vaj. Az így kapott, három kör lap mindegyikét 16 cikkre vágjuk, összesen 48 cikk lesz. Minden cikket a külső szélétől befelé haladva csavarjuk fel.
  7. Ha nem teflonban sütjük, a tepsit ki kell kenni vékonyan margarinnal.
  8. A kifliket tojással megkenjük, reszelt sajttal vagy köménnyel megszórjuk. Ezután a tepsiben kelesztjük kb 1 órát, majd kissé előmelegitett sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9571
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
vica74 3 recept

Keresztfiam ballagásara sütöttem először, pillanatokon belül elfogyott. Azóta is gyakran elkészítem.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek