r
Nosalty Logó

Rizskoch 7. -almás-narancsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rizskoch 7. -almás-narancsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 630 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5044 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 630 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    217.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4345.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1971 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.8 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1112 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1416 micro
  • β-crypt
    271 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 5044 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst feltesszük főni a vízben, ahogy párolog, a tejet apránként tesszük bele csipet sóval.
  2. Az elkészült tejberizsbe tesszük a margarint, a cukrot, a lereszelt almát, a narancs lereszelt héját, a kifacsart levét, a citrommal is ugyanígy teszünk. Egy kicsit hagyjuk hűlni.
  3. Felverjük a tojások habját, majd hozzátesszük a rizshez. A tojások sárgáját kavarjuk bele legvégül. Az egész egy híg elegy lesz, de ha megsül, nagyon omlós lesz.
  4. Előmelegített sütőben, 43x25-ös kikent tepsiben sütjük.
  5. 45 percig sütjük mérsékelt lángon.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 43x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11923
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A párom saját készítésű barackpürével keni meg a tetejét és szeletelt mandulával, így imádja. A gyerkőceim meg csak úgy magában. Estére már elfogy! Lehet fele annyi hozzávalóval is, de nekünk az kevés lenne:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk