r
Nosalty Logó

Rizskoch Aliz módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rizskoch Aliz módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 496 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2979 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 146 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 496 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3280.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1495 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.8 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    785 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 2979 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst kimérjük, átválogatjuk és megmossuk, amíg a víz átlátszó nem lesz. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, liszttel megszórjuk.
  2. Kimérjük a porcukrot, hozzátesszük a vaníliás cukrot és a fél vanília kikapart magját.
  3. Egy lábosba feltesszük melegedni a tejet, hozzáöntjük a vizet, és beletesszük a vanília héját. Beletesszük a rizst, közepes vagy közepestől kisebb lángon főzzük, sűrű kevergetés mellett, amíg a rizs megpuhul. Kivesszük a vanília darabokat, a rizshez adjuk a vajat, és kevergetjük, amíg el nem olvad.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukrokhoz adjuk, a fehérjét egy külön tálba tesszük.
  5. A tojássárgájákat a cukrokkal, a kikapart vanília magokkal habosra, fehéredésig keverjük. Amikor a rizs megfőtt, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a tojássárgájás masszát.
  6. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a rizses-tojássárgájás masszához keverjük. A kész masszát az előzőleg előkészített tepsibe öntjük, majd betesszük a sütőbe. Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük, közben nézegessük, nehogy megégjen a teteje. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni, ezután szépen lehet majd szeletelni. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 7304
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 16.

Ajánló

Tartalmasabb levesek mellé második fogásként, vagy desszertnek ajánlom önmagában, csokiöntettel, gyümölcsszósszal, dzsemmel, lekvárral vagy fahéjas porcukorral hintve. Mellé édes desszertbort kínálhatunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valami édességre vágytam, imádom a tejberizst, de most másképp akartam elkészíteni, így felfújt lett. Féltem az eredménytől, mert egy alapreceptet néztem, de az itteni recept már a sajátom, meg hát csak a család női tagjai szeretik hivatalosan. Az eredmény magáért beszél, még a fiúknak is ízlett, így teljes volt az öröm :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!