Nosalty Logó

Rizsfelfújt baracköntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rizsfelfújt baracköntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 618 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2468 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 618 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2555.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    245 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 2468 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen csak ellepi, hozzáadjuka vajat és a sót. Ha a vizet magába szívta, a tejben puhára főzzük, és kihűtjük.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, fahéjjal. Összekeverjük a rizzsel, és hozzáforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
  3. Sütőpapírral bélelt, vastag falú tepsiben, közepes hőmérsékleten megsütjük.
  4. A baracköntethez a lekvárt a pálinkával, a lime levével és héjával pár percig melegítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 59957
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Desszertként vagy egy kiadós, gazdag leves után második fogásként is tálalhatjuk.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon finom, szeretjük, igazi sárgabarack lekvárral, ami házi.Köszi:-o

Törölt felhasználó

Mi is nagyon szeretjük, nagy sláger mostanában. :)

Törölt felhasználó

ELÉG SOK RIZSFELFÚJT KÉSZÜLT MÁR A KONYHÁMBAN DE NEKEM IS EZ A VARIÁCIÓ JÖTT BE ,DE PLD A FÉRJEM A MÁLNA VAGY EPER LEKVÁRRA ESKÜSZIK MÉG A KISFIAM A CSOKI ÖNTET HÍVE. PROBÁLD KI . JUDIT 2013.10.11.

Törölt felhasználó

Szia Judit, Próbáltuk már mi is többféle öntettel, málnával, csokival, s?t még áfonyával is. Nekem személy szerint a barackos verzió a kedvencem. Puszi a kisfiadnak! :) Szilvi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek