r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt erdeigyümölcs-mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Friedrich Antal
Rizsfelfújt erdeigyümölcs-mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rizsfelfújt

Erdei gyümölcsmártás

Összesen 447 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rizsfelfújt

Erdei gyümölcsmártás

Összesen 2681 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rizsfelfújt

Erdei gyümölcsmártás

Összesen 131 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 447 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2629 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.1 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    810 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 2681 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

Rizsfelfújt

Erdei gyümölcsmártás

Elkészítés

Rizsfelfújt

  1. A rizst főzzük meg a tej és víz keverékében, kicsit túl kell főzni, ragacsosra. Pici sóval és vaníliás cukorral. Ha kész, hűtsük ki.
  2. A tojássárgáját keverjük habosra a cukor felével, a fehérjét verjük kemény habbá a cukor másik felével.
  3. A rizsbe keverjük el a tojássárgás habot, majd a fehérjés habot is.
  4. Kivajazott tepsibe öntsük a rizst, és 170 C fokon, 25 percig süssük. Az átsülést ellenőrizzük hurkapálcával.

Erdei gyümölcsmártás

  1. A vízbe rakjuk a vegyes erdei gyümölcsöt és cukrot. Forraljuk fel.
  2. Keményítőt kevés vízzel keverjük el, és öntsük a forró gyümölcsre. A keményítővel kellő sűrűségűre állítsuk be a mártást.
  3. Tálaljuk a meleg rizsfelfújttal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 19286
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizsfelfújt erdeigyümölcs-mártással
Friedrich Antal 76 recept

Egyszerű sütemények, egyszerűen készítve.

Hozzávalók

Rizsfelfújt

Erdei gyümölcsmártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.