r
Nosalty Logó

Rizspuffancs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Rizspuffancs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 566 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2264 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 150 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 566 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2584.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1229 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2264 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukrokkal és a csipet sóval felforraljuk.
  2. Beleszórjuk a rizst, alacsony hőfokon, többször megkeverve készre főzzük. (a hozzászólók javaslatai alapján: először 3/4 liter tejet forraljunk és főzzük meg benne a rizst. Ha kevésnek találnánk a tejet (úgy látjuk a rizs többet kívánnak, szívna fel, hogy valóban jó puha legyen), akkor adagoljuk hozzá a még fennmaradó mennyiséget!)
  3. Keverőtálba öntjük a rizst, és hagyjuk langyosra hűlni.
  4. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a pudingport is.
  5. Nagy teflonserpenyőben kevés olajat teszünk, felforrósítjuk.
  6. A rizsmasszából evőkanállal 4-5 halmot teszünk a serpenyőbe, picit ellapítjuk őket és közepes hőfokon mindkét oldalukat pirosra sütjük. (Nekem kb. 20 db lesz ebből az adagból.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 23423
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.

Ajánló

Az eredeti recept szerint cseresznye- vagy meggykompót jár mellé. Egyszer készítettem, nekem annyira nem volt különösebben megkapó, így nemes egyszerűséggel lekvárt és porcukrot kínálok mellé. A teljesség végett a kompót receptje: 1 ü cseresznye- v meggybefőtt 1 cs vanília ízű öntetpor (főzős, 5 dl folyadékhoz) 1-2 ek cukor Elkészítés: A gyümölcsöt kiemeljük a befőttléből, amihez hozzáteszünk 2 dl vizet és a cukrot. Ebből a folyadékból kiemelünk 5 evőkanálnyit, amiben simára keverjük az öntetport. Az elkevert öntetport a felforralt befőttléhez adjuk, 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a meggyet/cseresznyét.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A 2007-es Tina konyha nyári különszámából való a recept. Idén bukkantam rá :-D. Olyan, mint a rizskoch, csak gyorsabb :).

Hozzászólások

Flóra

Kedves nyihaj! Nagyon tetszik a recept, hasonlóra már én is gondoltam, de a kivitelezésig nem jutottam el. Most megkönnyítetted a dolgomat. :D Valamikor biztos elkészítem! Szép estét: Flóra

nyihaj

Szia Flóra! Örülök, hogy eltaláltam a gondolatodat :-D Próbáld ki bátran, könny? és finom recept! A gyerekeim is nagyon szeretik, pedig ?k nagy kritikusok :) Üdv, Hajni

Törölt felhasználó

Szia Nyihaj! Nagyon tetszik a recept, el is mentettem. Imádom a "rizskókot", és tök jó, h. ilyen gyorsan is el lehet készíetni. Köszi, h. megosztottad! Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Meggy?ztem az itthoniakat, h hnap ilyet kellene csinálni :) Olyan jól néz ki, egy próbát mindenképpen megér :) Guszta nagyon :)

bokine

Kedves Hajni! Ez mekkora ötlet, a hétvégén elkészítem. Köszi a receptet, mentve. Üdv: Erika

nyihaj

Sziasztok! Örülök, h. tetszik a recept! Remélem, ha kipróbáljátok, ízlik is :) Várom a beszámolókat!!! h

Flóra

Én már el is készítettem, nagyon finom lett! Köszi a receptet! :)

nyihaj

Szia Flóra! Nagyon örülök, hogy ízlett!!! Köszi, h. megírtad :)

Törölt felhasználó

Nekem nem sikerült nagyon híg lett ..... pedig finom lenne

nyihaj

Szia! A tojásokkal, pudinggal kb. olyan állagú masszát kell kapnod, mint a 'rizskók' masszája. Utána ezt sütöd meg serpeny?ben. Ha átsül, nem lehet híg... Nem értem... többször készítettem, de nem volt sosem problémám vele. Arra gondoltam még, h. esetleg nem h?lt ki nagyon a massza és emiatt a pudingpor nem tudta úgy megs?ríteni? Sajnálom, hogy nem sikerült :( Még eszembe jutott valami! A rizst hagyni kell teljesen megf?ni, megduzzadni a tejben, hogy jól felszívja a tejet (a rizskochnál is így kell v. mi így szoktuk :) - lehet itt csúszott hiba a történetbe és maradt neked folyós a massza! :)

Chris71

Szia Nyihaj! Megvallom nekem sem nagyon akart összejönni...nem volt elég s?r?. Nem lehet, hogy a rizs a ludas benne? Nem mindegyik egyformán veszi fel a nedvességet és talán azért nem lesz mindenkinek egyformán s?r? a tésztája...ez csak egy gondolat. Te milyen rizst használsz? Ha kapok a szarvasi "B" rizst szoktam venni, de az utóbbi id?ben csak vmi olasz Elefánt nev? szokott lenni, ami kevesebb nedvességet szív magába...a tejberizs is mindig csucsogós marad...(én így is szeretem:) ). Szóval mivel nekem is elég híg lett a tészta csak a pudinggal, így adtam hozzá pár kanál rizslisztet, így már elég s?r? lett, hogy ki tudjam sütni...tényleg nagyon finom...nekem fahéjas cukorral ízlett e legjobban Köszönöm a receptet! Kriszta

nyihaj

Szia Kriszta! Sajnálom, hogy a recept szerint nem sikerült, de örülök, hogy kreatívan megoldottad és ízlett végül :) A rizs fajtája lehet, h. tényleg meghatározza a dolgot... ebben lehet igazság... Nincs kifejezetten egyfajta rizs, amit használok, de gyakran van szarvasi nálunk, volt már tescós és sparos rizs is... utóbbinak talán tényleg kevesebb nedvesség kell. Lehet javítom a receptet úgy, hogy el?bb kevesebb tejjel feltenni f?ni a rizst, ha pedig kívánja hozzáadni a maradékot, avagy megoldani a s?rítést úgy, ahogy te tetted! Köszönöm, h. megírtad a véleményed! hajni :)

angelmouse

Isteni jó recept, ma csináltuk másodszor! Azoknak, akiknek gondja volt, én a szokásos tejberizses arányokat követem (20 dkg rizshez 4,5dl tej+1,5dl víz). Ez mindig m?ködik, a rizs megpuhul és egészen s?r?re lehet f?zni és a sütéskor már nem esik szét. Köszi a receptet, biztos még sokszor lesz nálunk ilyen : )

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek