Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bátaszéki rizses hús

Bátaszéki rizses hús
Bátaszéki rizses hús
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Interneten böngészve találtam erre a receptre.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát, majd megszórjuk pirospaprikával.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst.
  3. Beletesszük a lecsót, gombát, és befűszerezzük. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük.
  4. A rizst sós vízben megfőzzük.
  5. Amikor minden megfőtt, egy tepsibe öntjük, jól összekeverjük, meglocsoljuk tejföllel és ráhelyezzük sajtot. Sütőbe toljuk, és átsütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 20 433
elküldve: 3
receptkönyvben: 285
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1082 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizses hús, tejfölös-gombás rizses hús, rizses hús tejfölösen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Fri, 2012-07-20 17:12

Nagyon jól hangzik Csilla! A lányom szereti a gombát, meg a rizses husit, a lapsajt meg a tejföl meg hab a tortán nála! És a megszokott rizses húst milyen könnyen fel lehet dobni! Köszi a receptért!
Olga

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Sat, 2012-07-14 16:09

Kedves Éva-Anyóca!
Nekem is az egyik kedvencem a lecsó.És sok finom étel egyik alapanyaga.
Örülök,hogy Te is elkészíted.Biztosíthatóm,hogy nem fogod megbánni:)
További szép napokat:)
Csilla.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-07-12 13:55

Köszönöm, jön a friss lecsó alapanyag, mindent szeretünk, ami benne van, megfőzöm, köszönöm a receptet.:-)
Szép napot!

Éva-Anyóca

637
sertéshús 50 dkg
gyors rizs 250 g
gombakonzerv 1 db
lecsó 200 g
tejföl 2 dl
vöröshagyma 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
lapkasajt 4 db