Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rigó Jancsi torta 2.

Rigó Jancsi torta 2.
Rigó Jancsi torta 2.
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pici lányom harmadik születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Nagy sikert aratott, annak ellenére, hogy már mindenki tele volt a karácsonyi sütikkel. A legkisebb ugyanis szilveszteri gyermek! :-)
1 szelet: 274 kcal-t tartalmaz. 
A tortából szép szeleteket tudunk vágni, ha még a csokoládé teljes dermedése előtt egy 30 cm-es, normál vonalzóval bejelöljük a szeletek helyét, így a tejszínhabot is egyenletesen el tudjuk osztani a tetején.
A díszítésre szolgáló tejszínbe tettem egy kis habfixálót, így nem folyt le a torta oldalán a habrózsa.
A mandulát száraz serpenyőben érdemes megpirítani. Pár perc alatt kész. Nem árt figyelni rá, mert ha odaég, keserű lesz!

hozzávalók / 6 adag

A kakaós piskótához

A krémhez

ajánlat

A kakaós piskótát elkészíthetjük magunk is. Én 8 tojásos piskótát készítettem, úgy, hogy a végén 1 ek lisztet kakaóval helyettesítettem.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint beáztatjuk 0,5 dl hideg vízbe. A lekvárt felforrósítjuk, áttörjük, és vékonyan megkenjük vele a piskótalapok egyik oldalát.
  2. Mérsékelt tűzön felolvasztjuk a narancslikőrrel a zselatint. Eldolgozzuk a 4 dl-ből elvett 3-4 ek tejszínnel, felforrósítjuk, majd gyors mozdulatokkal a jól behűtött maradék tejszínhez keverjük. Apránként hozzáadjuk a porcukorral összeszitált kakaót, és egészen kemény habbá verjük.
  3. Megtöltjük a habbal, és egymásra illesztjük a két alsó piskótalapot, majd betakarjuk a harmadikkal, úgy, hogy a lekváros fele kerüljön felülre.
  4. A csokoládét apróra vágjuk-tördeljük, meleg vízfürdőben felolvasztjuk, aztán elkeverjük benne az olajat. Egyenletesen bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. Mielőtt teljesen megkötne a máz, beszórjuk a torta oldalát a kissé megpirított mandulaforgáccsal.
  5. Tálalás előtt kemény habbá verjük a maradék tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és minden szelet helyére 1-1 csinos habrózsát nyomunk. A tetejére rászórhatjuk a maradék mandulaforgácsot.
  6. A tortát fogyasztás előtt 3-4 óráig hűtjük!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 240
elküldve: 3
receptkönyvben: 103
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Anyika39

Mióta szakács: 2009.12.16.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancslikőrös-tejszínhabkrémes csokitorta, narancslikőrös-tejszínhabos csokoládétorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hszeni
hszeni Sat, 2012-02-18 15:33

A 2. pontot elmagyaráznád? Csak a sima tejszínhez keverem a zselatinos narncslikőrt, vagy előtte fel kell verni?
Nagyon fini lehet, légyszi válaszolj, hogy minél hamarbb el tudjam készíteni.

reza50
reza50 Sat, 2010-07-10 18:00

Nagyon finom. Ezt készítettem el a fiam születésnapjára. A tetejét nem habbal, hanem égetett cukorvirágokkal - bár nem sikerült valami szépen - díszítettem.
Csak lefényképezni tudtam, mert a "fogyási sebessége" rekordot döntött. Köszönöm.

805
tojás 9 db
cukor 9 ek
finomliszt 6 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
zselatin 10 g
sárgabaracklekvár 100 g
cointreau 4 ek
habtejszín 5 dl
cukrozatlan kakaópor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 5 ek
tortabevonó 200 g
napraforgó olaj 3 ek
mandulapehely 3 ek