r
Nosalty Logó

Rigó Jancsi torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anyika39
Rigó Jancsi torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Összesen 817 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Összesen 4906 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Összesen 292 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 817 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    304.1 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5137.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    809 mg
  • Foszfor
    2312 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.2 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2096 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    1403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2296 micro
Összesen 4906 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 292 Kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A krémhez

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. A zselatint beáztatjuk 0,5 dl hideg vízbe. A lekvárt felforrósítjuk, áttörjük, és vékonyan megkenjük vele a piskótalapok egyik oldalát.
  2. Mérsékelt tűzön felolvasztjuk a narancslikőrrel a zselatint. Eldolgozzuk a 4 dl-ből elvett 3-4 ek tejszínnel, felforrósítjuk, majd gyors mozdulatokkal a jól behűtött maradék tejszínhez keverjük. Apránként hozzáadjuk a porcukorral összeszitált kakaót, és egészen kemény habbá verjük.
  3. Megtöltjük a habbal, és egymásra illesztjük a két alsó piskótalapot, majd betakarjuk a harmadikkal, úgy, hogy a lekváros fele kerüljön felülre.
  4. A csokoládét apróra vágjuk-tördeljük, meleg vízfürdőben felolvasztjuk, aztán elkeverjük benne az olajat. Egyenletesen bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. Mielőtt teljesen megkötne a máz, beszórjuk a torta oldalát a kissé megpirított mandulaforgáccsal.
  5. Tálalás előtt kemény habbá verjük a maradék tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és minden szelet helyére 1-1 csinos habrózsát nyomunk. A tetejére rászórhatjuk a maradék mandulaforgácsot.
  6. A tortát fogyasztás előtt 3-4 óráig hűtjük!
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 34223
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 17.

Ajánló

A kakaós piskótát elkészíthetjük magunk is. Én 8 tojásos piskótát készítettem, úgy, hogy a végén 1 ek lisztet kakaóval helyettesítettem.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rigó Jancsi torta 2.
Anyika39 15 recept

Pici lányom harmadik születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Nagy sikert aratott, annak ellenére, hogy már mindenki tele volt a karácsonyi sütikkel. A legkisebb ugyanis szilveszteri gyermek! :-) 1 szelet: 274 kcal-t tartalmaz.  A tortából szép szeleteket tudunk vágni, ha még a csokoládé teljes dermedése előtt egy 30 cm-es, normál vonalzóval bejelöljük a szeletek helyét, így a tejszínhabot is egyenletesen el tudjuk osztani a tetején. A díszítésre szolgáló tejszínbe tettem egy kis habfixálót, így nem folyt le a torta oldalán a habrózsa. A mandulát száraz serpenyőben érdemes megpirítani. Pár perc alatt kész. Nem árt figyelni rá, mert ha odaég, keserű lesz!

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Nagyon finom. Ezt készítettem el a fiam születésnapjára. A tetejét nem habbal, hanem égetett cukorvirágokkal - bár nem sikerült valami szépen - díszítettem. Csak lefényképezni tudtam, mert a "fogyási sebessége" rekordot döntött. Köszönöm.

Törölt felhasználó

A 2. pontot elmagyaráznád? Csak a sima tejszínhez keverem a zselatinos narncslik?rt, vagy el?tte fel kell verni? Nagyon fini lehet, légyszi válaszolj, hogy minél hamarbb el tudjam készíteni.

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek