Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű Rigó Jancsi-torta

Egyszerű Rigó Jancsi-torta
Egyszerű Rigó Jancsi-torta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Oké, nem teljesen a klasszikus receptet követi, de mégis felismerhető benne az eredeti Rigó Jancsi sütemény. Elég masszív csokidózis, az viszont tuti!

hozzávalók / 8 adag

A tésztalapokhoz

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztalapokhoz

  1. Két lehetőségünk van: vagy egyben megsütjük a tortalapot, és ha kihűlt, kettévágjuk, vagy két külön tortalapot sütünk, ebben az esetben a hozzávalókat felezni kell!
  2. A puha vajat habosra keverünk az átszitált porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan lekeverjük benne.
  3. Ezután a lisztet a kakaóporral együtt hozzászitáljuk, hozzáadjuk a tört kakaóbabot (vagy ha két külön lapot sütünk, akkor a tetejére szórjuk), majd simára keverjük a tésztát.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 175 fokon 10-12 percig sütjük (ha egyben sütjük a tortalapokat, akkor több idő kell neki), amíg a közepe teljesen meg nem szilárdul, és a széle pirulni nem kezd.

A krémhez

  1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
  2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. A lényeg, hogy még folyós legyen, de már ne legyen forró.
  3. Közben 50 ml tejszínt felmelegítünk, és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat, majd addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne.
  4. Közben a maradék hideg tejszínt habbá verjük, majd hozzácsorgatjuk a csokoládét, végül pedig a zselatinos tejszínt, és simára keverjük.

A tetejére

  1. Az egyik tortalapot a forma aljára tesszük, rákenjük a csokoládés krémet, amiből két evőkanállal félreteszünk.
  2. Erre jön a másik tortalap, majd a maradék krémmel vékonyan megkenjük a tetejét.
  3. Tálalás előtt kakaóporral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 9 573
elküldve: 3
receptkönyvben: 137
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nikakole
nikakole Fri, 2019-02-22 20:08

Dear Chef!

Do I really have to add 1600 g of fine flour to the dough? or just 160 g of flour?

728
vaj 200 g
porcukor 200 g
tojás 4 db
finomliszt 160 g
cukrozatlan kakaópor 40 g
kakaóbab 15 g
habtejszín 500 ml
lapzselatin 2 db
étcsokoládé 200 g
porcukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek