r
Nosalty Logó

Karácsonyi Rigó Jancsi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DDalma
Karácsonyi Rigó Jancsi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 923 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 9247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 923 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.2 g

Zsír

  • Összesen
    393.8 g
  • Telített zsírsav
    230 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7322.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1189 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1003 mg
  • Foszfor
    2807 mg
  • Nátrium
    2054 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1330.4 g
  • Cukor
    862 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    954.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    548 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2037 micro
Összesen 9247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta:
  2. 8 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral habosra keverünk.
  3. 5 dkg kakaót, 2 ek zsemlemorzsát, 8 kanál lisztet (amit 1 cs sütőporral elkeverünk) hozzáadjuk.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. "Feláldozunk" egy keveset a habból lazításképp, és a csokimasszához keverjük, majd végül óvatosan hozzákeverjük a többi habot is.
  5. A tortaformába sütőpapírt rakunk, kivajazzuk, kilisztezzük, majd beleöntjük a tésztát, és megsütjük. (180 fokon kb. 45 perc) Sütés után kiborítjuk egy deszkára, és három lapra vágjuk a tésztát. Illetve szépségápolási operációt hajtunk rajta végbe (ahol kiáll vagy nem egyenletes lenyiszitoljuk).
  6. Hab:
  7. 1 liter tejszínt (habtejszínt) kemény habbá verünk, majd belerakunk 12 dkg porcukrot és 1 cs vaníliás cukrot. Ezen a ponton kiveszünk belőle egy pohárba 3-4 evőkanállal, hogy legyen mivel a torta oldalához ragasztani a rolettiket.
  8. Majd 12 dkg kakaót és 5 kis csomag habfixálót is hozzákeveverünk.
  9. Összeállítás:
  10. A tészta aljára öntjük a habot, majd elsimítjuk, és ráhelyezzük a másodikat lapot is. Elég sok hab szokott maradni, így kenjünk a tetejére is, hogy elsimítsuk az esetleges egyenlőtlenségeket, és szépen tudjuk ugyanígy formázni vele az oldalát is.
  11. Biztos észrevettétek, hogy marad egy egész lapunk! :) No hát ezzel a családot szoktam boldogítani. A lapot félbevágjuk, hogy két fél kerekünk legyen. Az egyik fél kerek lapra rárakjuk a maradék csokis habot, végül ráhelyezzük a másik felet is, enyhén megnyomkodjuk, hogy jól összeálljon. Szeleteket vágunk belőle, és berakjuk a hűtőbe.
  12. Díszítés:
  13. Tehát van egy tortánk, amit körbekentünk csokihabbal.
  14. A fondantot kinyújtjuk, és rárakjuk a tortára, szépen elsimítgatjuk, hogy sehol ne legyen levegős. Úgy vágjuk le a fölösleget, hogy egészen a torta aljáig érjen a fondant, de nem baj, ha nem lesz szép egyenletes az alja, vagy az oldala meggyűrődik. Az a lényeg, hogy a tetején szép sima legyen.
  15. A habverésnél félrerakott fehér tejszínhabbal vékonyan körbekenjük a fondanttal borított torta oldalát, és szépen rátapasztjuk egyenként a rolettiket. Ha körbeértünk megigazgatjuk, hogy kb. egyenlő távolságra legyenek egymástól, majd a szalaggal körbekötjük, és masnit is kötünk rá.
  16. A tetejére rakott díszt is fehér tejszínhabbal ragasztjuk rá. Mivel ez a torta karácsonyra készült, így a maradék mézeskalácsból tettem rá. De lehet bármi mást is. Csak a képzelet szabhat határt a díszítésnek.
  17. Ha kész a torta, tegyük hűtőbe. Kb. fél napot jó, ha állni hagyjuk, de igazán egy nap után áll össze az íze rendesen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 33305
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DDalma 4 recept

A Rigó Jancsi a család nagy kedvence. Főleg Apukám szereti. Ez a recept még a Nagymamámtól származik, nagy kincsként óvta évtizedeken át, amíg élt, nem is szabadott kiadnom senkinek. De olyan finom, hogy szerintem vétek lenne tovább titkolni, hadd szerezzen örömet mindenkinek, aki a csokoládé varázsában él! :) Idén karácsonykor a Párom szüleihez készültünk ünnepi vacsorára, és már hetekkel előtte nagy fejtörést okozott, hogy mit vigyek ajándékba. Végül arra jutottam, hogy az ősrégi családi receptet bújtatom új köntösbe, hisz mindig sikert hozott, most se lehet ez másképp.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...