Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rigó Jancsi torta szöszi konyhájából

Rigó Jancsi torta szöszi konyhájából
Rigó Jancsi torta szöszi konyhájából
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy kedves meglepetés lehet családtagjaink, vagy barátaink részére. Az olvasztott csokira kell odafigyelni, meg ne dermedjen, amikor a krémbe tesszük, forró se legyen, mert a krémet összerántja. Jó langyos állapotba keverjük a krémbe.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, 8 ek cukorral elkeverjük a tojások sárgáját habosra. Aztán a lisztet a kakóporral elkeverjük.
  2. A maradék 2 kanál cukorral a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amint kész van, a felvert kemény habot óvatosan elvegyítjük a tojássárgás habhoz. Óvatos keverés után hozzáadjuk a kakaóporos lisztet.
  3. Az így elkészült piskótát egy közepes karika tortaformába öntjük és megsütjük előmelegített sütőben. 180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 45 percig. Egy hurkapálcával lehet ellenőrizni, hogy ragad-e a tészta. Ha nem ragad, akkor ki lehet venni és várni addig, még a piskótakarika kihűl. Aztán kivágni a tortaformából.
  4. A kivágott tortakarikát háromba vágjuk. Majd a tejszínt felverjük közepesen keményre, aztán hozzátesszük a kakaóport, rumaromát, elkeverjük a robotgéppel óvatosan, hogy össze ne törjön a hab, majd az olvasztott csokit is hozzáöntjük és a narancshéjat is elkeverjük.
  5. A krémet 3 részre osztjuk. A 2 kisebb adaggal betöltjük, a nagyobb adaggal meg körbekenjük a tortát.
  6. Betöltése: piskóta, arra jön rá a krém, meggy, aztán piskóta, megint krém és meggy, és végül piskóta a tetejére. A maradék krémmel befedjük a tortát. Az oldalára a kókuszreszelék megy egy kis kakaóporral elkeverve, kézzel az oldalára szórjuk óvatosan. Dermesztjük 2-3 órát a hűtőben.
  7. Végül díszítjük: a tábla csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, ezt elkenjük a torta tetején óvatosan, hogy ne folyjon le a torta oldalán a csoki, majd ha ez megdermed, egy kis szöveg felirattal díszítjük (amit felvert tejszínből megoldhatunk egy kis zsákból, amit zsírpapírból vagy nylon zacskóból is készíthetünk).
  8. Tejszínrózsákkal és csokireszelékkel díszítjük.


 

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 32 953
elküldve: 9
receptkönyvben: 181
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

szöszi

Mióta szakács: 2012.11.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rigó jancsi tortaformában, csokikrémes-meggyes torta, csokoládétorta meggyesen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

440
tojás 10 db
finomliszt 7 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukor 10 ek
habtejszín 9 dl
cukrozatlan kakaópor 4 ek
csokoládé 4 dkg
rumaroma 10 ml
meggy 10 dkg
narancshéj 1 teáskanál
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 teáskanál
kókuszreszelék 7 ek