r
Nosalty Logó

Rigójancsi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rigójancsi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetjére és az oldalára

Összesen 396 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetjére és az oldalára

Összesen 4753 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetjére és az oldalára

Összesen 355 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 396 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    395.9 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4031.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    991 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    725 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    263 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2347 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 4753 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 355 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetjére és az oldalára

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük, a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóval összekeverjük. A kétféle tojásos masszát lazán összeforgatjuk, közben apránként a kakaós lisztet meg az olajat is hozzáadjuk.
  2. Egy 23 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk.
  3. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 C; légkeveréses sütőben 165 C) kb. 20 percig sütjük.
  4. Amikor kihűlt, a formát kartonpapírral kibéleljük úgy, hogy a pereménél magasabb legyen, nehogy a krém kifolyjon.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, és kb. 4 evőkanálnyit félreteszünk belőle.
  6. A zselatint 15 percre 1 dl hideg vízbe áztatjuk, hogy megduzzadjon, majd addig melegítjük, amíg feloldódik.
  7. 1 evőkanálnyit ebből is félreteszünk, a többit a tejszínbe csorgatjuk, és elfelezzük.
  8. Az egyik felébe olvasztott csokoládé, a másikba porcukor kerül.
  9. A tésztára egyenletesen rákenjük a csokoládés, majd a fehér habot, és hűtőben 5-6 órát dermesztjük.
  10. Utána a tortakarimát meg a kartont leemeljük róla.
  11. A félretett zselatint újra feloldjuk, az eltett tejszínhabba csorgatjuk, majd a torta oldalára simítjuk, és ismét hűtőbe állítjuk.
  12. Közben sütőpapírra tesszük a tortakarikát, körberajzoljuk, és az olvasztott 15 dkg étcsokoládét egyenletesen rákenjük. Ha megszilárdult, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük, és a torta tetejére rakosgatjuk.
  13. Az oldalára mandulát tapasztunk; végül forró vízbe mártott késsel a bejelölt csokoládétetők mentén fölszeleteljük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 131667
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kb. 15 éve ettem először rigójancsit egy barátnőmnél és nagyon ízlett. Sokáig szemeztem ezzel a recepttel, mígnem a párom születésnapjára megsütöttem. Ízlett az egész családnak. Nem túl édes és habos hmm :).  Nekem nem sikerült a csokoládé a tetejére, ezért sütöttem még egy tortalapot és bevontam "házi csoki bevonattal". De legközelebb ismét próbálkozom, hátha...  A recept a Magyar konyha- édességek című könyvből származik.

Hozzászólások (8)

Törölt felhasználó

Biztos nagyon finom torta, de semmiképpen nem Rigó Jancsi!

Törölt felhasználó

Kedves látogató! A recept a Magyar konyha- Édességek cím? könyvb?l származik. Abban nevezik Rigójancsinak ( nem Rigó Jancsinak ) :)

torpi

Az etcsoki helyett lehet natur holland kakaoport keverni , sokkal finomabb a csokinal, es akkor elmondhatod hogy rigojancsi tortat csinaltal.

Törölt felhasználó

Hali! Teljesen mindegy milyen fiú nevet kapott! Szerintem guszta és biztos finom is! Hamarosan kipróbálom!:)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Minden évben a fiam születésnapjára ezt a sütit sütöm, ez a kedvece. Az eredeti rigójancsi valóban nem ez a recept, mind a tésztája, mind a krémje és a teteje is csokoládés (vagy kakaós) alapokból készül. Ez is finom lehet, de én maradok a megszokottnál.

Ninane

Hát lehet hogy nem ez az igazi Rigó Jancsi, de jobban hasonlít hozzá mint amit a tévében egy néne sütött ezen a néven, kakaós piskótára kent nyers, felvert tojásfehérjét... Hát az még négerkockának sem ment volna el, mert abba is g?z fölött verik a habot de arra inkább hasonlított. Nagyon felháborodtam, hogy egy neves f?z?csatornán leadnak ilyet, Rigó Jancsi néven, akkor is ha nem ?k nevezték el annak. Ezt csak egy hozzászólásra reagálva írtam :) Szóval inkább ezt próbálom ki mint a nyers tojásos akármit.

Törölt felhasználó

Kedves Ninane, azt a am?sort én is láttam és elképedtem rajta. Vártam, hogy mikor kerül el? a tejszín mega csoki, hát közel sem járt hozzá a nénike. Tényleg inkább négerkocka benyomását keltette az a jancsi. Zsuzsa

Ninane

Akkor nem vagyok egyedül ezzel a problémával, örülök neki :) Mellesleg ki nem állom a nyers tojásos recepteket, f?leg ha elkerülhet? hogy nyers legyen.

Törölt felhasználó

Én a tiramisut is igyekszem tojás nélkül készíteni. Bár én a szüleimt?l, vidékr?l hozom a házi tojást vagy ha épp nem tojnak a tyúkok, mert olyanjuk van, akkor a közeli Bábolnán veszem meg az egy havi adagot, mert havonta csak egyszer tudok szül?látogatást tenni. A magyar tojásban még nem csalódtam, most viszont hallottam a dioxin szennyezett tojásról, hát nem biztos, hogy szeretném bármelyik ételembe tenni. Zsuzsa

Törölt felhasználó

Ez a recept egyszer?en fantasztikus!! :) és nem olyan bonyolult mint amilyennek t?nik:)

Olaszné Anci

Kedves Freya ! Tegnap elkészítettem, alig várom, hogy estére jöjjenek a gyerekeim és meg kínálhassam ?ket ! Nagyon finom, köszönjük szépen ! Annyi a változás,hogy 2-3 óra h?tés után én a tejszín rétegre kentem az olvasztott csokit. Nagyon szép síma lett. Szeretettel üdvözöllek: Anci

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetjére és az oldalára

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – gyors és olcsó(bb) fogások advent első hetére

Szép lassan beindul az év végi roham, de mi úgy döntöttünk, hogy az aktuális nemzetközi járványőrület bőven elég a lelkünknek, nem vagyunk hajlandóak ezen felül stresszelni – ha nem muszáj. Most, advent első hetén gyors, egyszerű és viszonylag olcsó fogásokkal segítjük a hajrát.

Nosalty

További cikkek