Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rigó Jancsi charlotte

Rigó Jancsi charlotte
Rigó Jancsi charlotte
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Rigó Jancsi az egyik kedvencünk, mert olyan igazán csokis finomság. Hogy ne legyen annyira megszokott, elkészítettem charlotte-változatát.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral.
  2. A lisztet a kakaóporral és sütőporral átszitáljuk, elkeverjük.
  3. A tojásfehérjéket csipet sóval felverjük.
  4. A tojássárgájás masszába felváltva belekeverjük a lisztes keveréket és a fehérjét, majd sütőpapírral bélelt 40*40-es tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük, 5 percig még a sütőben hagyjuk.
  5. Egy konyharuhára sütőpapírt terítünk, amit meghintünk porcukorral. Erre borítjuk a megsült tésztát, lehúzzuk róla azt a sütőpapírt, amin sült, majd még melegen feltekerjük, hagyjuka  konyharuhában kihűlni.
  6. Miután kihűlt, kitekerjük és megkenjük lekvárral. Hűtőbe tesszük egy órára.
  7. Amikor letelt az egy óra, vékonyan felkarikázzuk, nekem 24 db piskótatekercsem lett.
  8. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformába sütőpapírt teszünk, vagy már a tortapapírt, és így zárjuk össze a formát. A papír így ki fog lógni, illetve könnyebb lesz a tortát levenni a forma aljáról, mert csak át kell csúsztatni a tálcára.
  9. A forma oldalát kirakjuk 10 db piskótatekerccsel, az alján szépen elrendezünk 7 db-ot. Így 7 db marad a tetejére is.
  10. A zselatint kevés vízben felmelegítjük, hagyjuk hűlni, eközben gőz fölött megolvasztjuk a  csokit és a még meleg zselatinnal összekeverjük.
  11. A tejszínt pár perc alatt kemény habbá verjük, majd a langyosra hűlt csokis-zselatinos egyveleget alacsony fordulattal robotgéppel beleforgatjuk. Cukor nem szükséges bele, mert a Habmester cukrozott.
  12. A krémmel kitöltjük a piskótákkal kirakott tortaformát, kissé megütögetjük, hogy minden résbe bekerüljön a krém. Elsimítjuk a tetejét, egy kevés krémet félreteszünk a díszítéshez.
  13. A torta tetejére tesszük a megmaradt piskótákat és hűtőbe tesszük megdermedni.
  14. A maradék krémet én ilyenkor mindig nyomózsákba töltöm, és beteszem a hűtőbe a díszítésig.
  15. Amikor megdermedt (jó, ha egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni), feldíszítjük. Lehet csokival, mogyoróval, naranccsal stb.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40*40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 850
elküldve: 5
receptkönyvben: 168
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis charlotte, Rigó Jancsi chartlotte-formában

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-01-07 20:57

Kedves Zsuzsa! Köszönöm szépen a kedvességedet, hogy megsütöd!!:-)))) Aranyos vagy!!:-))
Ha a család nem "csiripeli",hogy anya tortája milyen legyen, akkor megalkotom,magam, remélem sikerül.Annyira tetszik.:-)))
Tortája mindig mindenkinek szülinapra van.Főleg, ha az kerek évszám,de a gyerekeimnek minden évben.:-)))
Remélem, sikerül olyan tortát, sütit alkotni, ami nem cukros.:-)) Már, olyan szinten nem, ahogy azt mi általában elkészítjük.Az néha kissé sok,....:-) Szép estét! Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-01-07 10:33

Kedves Zsuzsa!Ez gyönyörű!Nekem is lesz a nyáron, igaz az a gyertya 41. lesz, lehet, hogy elkészítem????:-))) Ki tudja.Ha nem hallok verébcsiripelést másról, akkor igen.Elmentve.Csodálatos!!Szép napot!Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2011-01-07 10:56

Éva-Anyóca, Jászberény nincs olyan messze, majd megsütöm én neked ezt a tortát! Zsuzsa

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2011-01-07 10:57

Kedves Éva-Anyóca, nagyon jól esik a dícséret, köszönöm. Finom is volt. Én majd márciusban ünneplem a szülinapom, addig ki kell találnom meg kísérleteznem valami reform tortát. Már gondolkodom a "házi krémes" tortaverzióján, amit még reformosítanom is kell, mert én nem eszem cukrozott dolgokat. De azért édesszájú maradtam. :-) Zsuzsa

272
tojás 5 db
cukor 5 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
lekvár/ dzsem 5 dkg
növényi tejszín 0.5 l
étcsokoládé 20 dkg
zselatin 10 g
víz 1 dl