Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rigó Jancsi-torta Hanka konyhájából

Rigó Jancsi-torta Hanka konyhájából
Rigó Jancsi-torta Hanka konyhájából
110 perc / előkészület: 90 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a lányom szüinapjára készítettem. Nagyon mutatós torta.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. 4 tojássárgáját a 4 evőkanál cukorral és vaníliás cukorral kikavarjuk, a tojásfehérjét is kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgájához adjuk. Hozzáadjuk a 2 evőkanál liszttel elkevert sütőport és a kakaót.
  2. Zsírozott, lisztezett tortaformába öntjük. Kettőt sütünk belőle.
  3. Amikor kihűlt, az egyiket visszahelyezzük a tortakarikába.
  4. A tejszínt porcukorral kemény habbá verjük. Ennek vesszük a kétharmad részét, és hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaót. Visszahelyezzük a tortakarikára a karimát.
  5. A zselatint kevés vízzel feloldjuk, a kétharmadát a kakaós tejszínhez hozzáadjuk, és belesimítjuk a tortaformába.
  6. A félretett tejszínt a megmaradt zselatinnal átkeverjük, gyors mozdulatokkal rásimítjuk a kakaós krémre. Befedjük a másik piskótalappal. 1 órát hűtjük. Ezután a karikát levéve bevonjuk a tortabevonóval.
  7. Körberakjuk rolettivel, rakunk rá marcipán virágokat, és szalaggal átkötjük. Kb. 40-45 db roletti kell hozzá.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 2600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 137
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Hanka

Mióta szakács: 2013.03.15.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis torta tejszínes krémmel, csokoládés tejszínes torta, krémes kakaós torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szépróza
szépróza / szépróza Sat, 2013-04-20 22:42

Kedves Hanka,

készítés közben (sajnos, már a módosításhoz későn) derült ki számunkra, hogy a piskótához a hozzávalókban 8, a szövegben pedig 4 ek lisztet írsz (a két laphoz). A későbbi próbálkozók érdekében áruld el kérlek, hogy mennyit használtál :-)
Mi 8at tettünk bele, és keménynek tűnik a tészta picit... Azért simán javítjuk majd a krémmel, úgyhogy köszi a receptet :-)

496
tojás 8 db
cukor 8 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 4 ek
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
habtejszín 6 dl
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
zselatin 20 g
tortabevonó 10 dkg
roletti 45 db
marcipán 10 dkg