Nosalty Logó

Rigó Jancsi-torta Hanka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rigó Jancsi-torta Hanka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 502 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5992 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 305 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 502 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.4 g

Zsír

  • Összesen
    302.7 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7354.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1671 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    3115 mg
  • Nátrium
    1771 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    714.3 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    695.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    471 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    1267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2264 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2026 micro
Összesen 5992 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 305 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. 4 tojássárgáját a 4 evőkanál cukorral és vaníliáscukorral kikavarjuk, a tojásfehérjét is kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgájához adjuk. Hozzáadjuk a 2 evőkanál liszttel elkevert sütőport és a kakaót.
  2. Zsírozott,lisztezett tortaformába öntjük. Kettőt sütünk belőle.
  3. Amikor kihűlt,az egyiket visszahelyezzük a tortakarikába.
  4. A tejszíntporcukorral kemény habbá verjük. Ennek vesszük a kétharmad részét, és hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaót. Visszahelyezzük a tortakarikára a karimát.
  5. A zselatint kevés vízzel feloldjuk, a kétharmadát a kakaós tejszínhez hozzáadjuk, és belesimítjuk a tortaformába.
  6. A félretett tejszínt a megmaradt zselatinnal átkeverjük, gyors mozdulatokkal rásimítjuk a kakaós krémre. Befedjük a másik piskótalappal. 1 órát hűtjük. Ezután a karikát levéve bevonjuk a tortabevonóval.
  7. Körberakjuk rolettivel, rakunk rá marcipán virágokat,és szalaggal átkötjük. Kb.40-45 db roletti kell hozzá.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 14167
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a tortát a lányom szüinapjára készítettem. Nagyon mutatós torta.

Hozzászólások

szépróza

Kedves Hanka, készítés közben (sajnos, már a módosításhoz kés?n) derült ki számunkra, hogy a piskótához a hozzávalókban 8, a szövegben pedig 4 ek lisztet írsz (a két laphoz). A kés?bbi próbálkozók érdekében áruld el kérlek, hogy mennyit használtál :-) Mi 8at tettünk bele, és keménynek t?nik a tészta picit... Azért simán javítjuk majd a krémmel, úgyhogy köszi a receptet :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Íme a megoldás, ha szétesett a házi majonézed + a...

Mártásfronton a majonéz dobogós a népszerűségi listán, de könnyen lehet, hogy igazából az első helyen áll. A tojás-olaj emulzióját megrészegítő boldogság elkészíteni, viszont a szétesett majonéz látványa eléggé hervasztó látvány. Megmutatjuk, mennyire könnyen menthetjük meg, ráadásul, ha már témánál vagyunk, mutatunk pár majonézalapú mártást.

Karsai Roni

További cikkek