r
Nosalty Logó

Ricottás roppanós táskák gazdag salátaágyon

Paskó atya konyhája
Ricottás roppanós táskák gazdag salátaágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

424
Kalória
18.2g
Fehérje
49.3g
Szénhidrát
17.9g
Zsír
332.1g
Víz
73.5g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
10.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    332.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1119 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1378 micro
Összesen 424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4010.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1601 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    197.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1328.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    4475 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    5512 micro
Összesen 1695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    418 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

  1. Először is az ordát ízesítjük sóval és borssal. A legjobb, ha a borsot mozsárban frissen durvára őrölve adjuk hozzá a sajtunkhoz. Ha az orda egy kicsit száraznak tűnik, egy kis olívaolajjal lehet krémesíteni.
  2. A réteslapokat 10-15 cm széles szalagokra vágjuk. Kettőt, maximum hármat teszünk egymásba. Megkenjük lazán olajjal, majd egy evőkanányi ízesített ordát teszünk a leveles tésztára, amit háromszög formátumra felhajtogatunk, és sütőpapírra tepsire fektetünk. Személyenként 3 db táskát számoljunk.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra, roppanósa sütjük a táskákat.
  4. Közben a salátát megmossuk. Minél több fajta zöldsalátát keverünk össze, annál jobb. Ruccola, madársaláta, zsenge bébispenót is mehet hozzá, de el is hagyható. Vékony almaszeleteket, a legjobb a zöld alma, adunk hozzá. Az édesköményt is nagyon vékonyan felszeleteljük, és éppen csak hogy fűszerezzük velük a salátánkat, hozzákeverjük. A koktélparadicsomok ízt és színt adnak a salátának. Azokat is megmossuk, és félbevágva keverjük hozzá a salátánkhoz.
  5. Elkészítjük a salátaöntetet, ami citrom leve, kevés víz, olaj, só és egy kevés bors. Egy nagy karimájú tányérba kínáljuk a salátát, és hozzá a roppanó táskákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy nagyon kedves barátomtól, Emiltől sűrűn kapok ordát, vagy közismertebb nevén ricottát. Sajtkészítő mester, és ő már tudja, hogy ez is értékes része a tejnek, amit a savóból nyernek. Sokan kérdezik tőlem, mit lehet kezdeni a sajtkészítés során termelt savóval. „Sok tejből készítek sajtot, de csak 10%-a lesz sajt, a többi csak savó. Annyira sajnálom kiönteni!" Nos, nem is szabad. Érdemes a tejsavót is felhasználni. A tejsavó könnyen felhasználható, olcsó, egészséges alapanyag, a belőle készített termék immunerősítő, rákellenes hatású, érelmeszesedés gátló, vérrög gátló. Soroljam még? A savó oldott formában megőrzi a sajtkészítés során veszendőbe menő ásványanyagokat, B-vitaminokat. Szénhidrát-tartalma alacsony, a tej szénhidrát tartalma a savó kezelése során 90-95%-ban teljesen elvész. A savófehérje meghaladja a tojásfehérje biológiai értékét, miközben a tejfehérje csak megközelíti azt. Nagyon értékes táplálékot készíthetünk belőle, zsendicét vagy ordát. Mindkettő nagyon egészséges és finom. Fehérjében, ásványi anyagban gazdag, a teljes tejhez képest kevés tejcukrot és tejzsírt tartalmazó készítmények, melyek könnyen, salakmentesen emészthetőek, táplálóak. A fogyókúrázók is fogyaszthatják. Íme egy ötlet, hogy én mit készítek belőle.

További receptek

Fűszeres sajtgolyók

Ezek a sajtgolyók ellenállhatatlanok, ráadásul könnyedén és változatosan elkészíthetőek. Hűtőben jó ideig elállnak, és nagy mennyiségben előre gyárthatók, sőt ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek