r
Nosalty Logó

Ricottás rakott kínai kel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ricottás rakott kínai kel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék elkészítése

A sütés

Összesen 575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék elkészítése

A sütés

Összesen 2299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék elkészítése

A sütés

Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1799.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    122.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7197.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    2069 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    3061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1593.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1105 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    931 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1452 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 2299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Töltelék elkészítése

A sütés

Elkészítés

Töltelék elkészítése

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon megdinszteltjük.
  2. Kicsit később rátesszük a bögre rizst, amit fehérre pirítunk. Majd kétszer annyi meleg vizet teszünk rá. (Mivel éppen csirkehúslevest főztem közben, ezért annak a levével eresztettem fel víz helyett). Közben hozzáadjuk a marhahúsleves kockát, meg a sáfrányt és a borsot is.
  3. Amíg a rizs fő (kb. negyed óra), addig összekeverjük a ricottát a garam masalával. (Eközben már melegítettem a vizet a kel előfőzéséhez.)
  4. Amikor kész a rizs, összekeverjük a ricottával, ezután várni kell, hogy kihűljön, mielőtt a tojást és a tejfölt hozzáadjuk, nehogy a tojás kicsapódjon rántottának. :) Nagyon finom így magában is ez a massza, érdemes megkóstolni. (Másik lehetőség, hogy a tojást és a tejfölt külön összekeverjük, és nem a töltelékbe tesszük, hanem az egész rakott cuccra a végén.)
  5. Amikor a rizs már langyos, összekeverjük a tojással és a tejföllel.

A sütés

  1. Igazából már a töltelék elkészítése közben neki lehet állni a kínai kel előfőzésének. Ez azt jelenti, hogy levelekre szedjük, megmossuk (bár az előfőzés miatt, talán erre nincs szükség), majd forró vízbe tesszük néhány percre. Ez lábastól függően lehet, hogy több körös mutatvány.
  2. Eközben előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra (alsó-felső).
  3. Egy jénaiba csepegtetünk néhány csepp olívaolajat, majd rátesszük a lecsöpögtetett kínai kel felét, alulra a nagyobb leveleket. (Ekkor szórjuk meg egy kis édes köménnyel.)
  4. Ezután megkenjük a már összekevert töltelékkel, majd rátesszük a maradék kelleveleket. (Itt jegyzem meg, hogy ha a tojást a tejföllel külön összekeverve tenném az ételhez, akkor azt talán a végén lenne érdemes ráönteni.) Mehet a sütőbe, takarás nélkül.
  5. 20-25 perc sütés után, ami kb. 200-220 fokon történt, megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük még nagyjából 10 percre, amíg megpirul, ki hogy szereti. Végül hagyni kell hűlni, hogy összeálljon, kicsit össze fog esni, de könnyebb lesz szelni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2354
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 19.

Ajánló

Picit macerás, de finom és könnyű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tipikus rögtönzött étel. A boltban láttam kínai kelt, amit még sosem csináltam, de gondoltam valami rakottasnak jó lesz. A ricottát is már rég ki akartam próbálni, amiről annyit tudtam, hogy kicsit a túróhoz hasonló. Ezután kezdett összeállni a fejemben, hogy valami spéci fűszerrel megvadítva csinálok egy rakott kelt. Mielőtt nekiestem, utánanéztem egy-két dolognak a neten, de végül mentem a saját fejem után. És ez lett belőle.

Hozzávalók

Töltelék elkészítése

A sütés

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?