Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottafánk narancsmártással

Ricottafánk narancsmártással
Ricottafánk narancsmártással
32 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennél a receptnél egy csésze=250 ml.

hozzávalók / 4 adag

A fánkhoz

A narancsmártáshoz

ajánlat

16 darab fánkocska lesz belőle, azaz 4 darab jut egy főre. Nagyobb étvágyú családnál duplázhatò a mennyiség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fánk hozzávalóit összedolgozzuk, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A mártáshoz a narancslevet elkeverjük a cukorral, tejszínnel, hozzáadjuk a vajat, a narancslikőrt. Egy kisebb lábosban feltesszük főni kb 10 percig.
  3. Az étkezési keményítőt egy nagyon kevés hideg vízzel elkeverjük, majd a mártást besűrítjük vele.
  4. A fánkokat adagonként 3-4 db-ot forró olajban megsütjük, mindkét oldalát kb másfél percig, majd szűrőkanállal kiszedegetve, papírtörlőre tesszük.
  5. Tálaláskor a mártásra tesszük a fánkokat, majd porcukorral meghintve, narancsgerezddel tálaljuk.

 

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 448
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ricottás fánk narancsos mártással, narancsos szósszal tálalt ricottafánk

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kat117
Kat117 Sun, 2013-09-29 16:33

Egyetertek greenpearl-el, nagyon egyszeru es finom!!! En a recept szerint csinaltam, de legkozelebb megprobalom en is mas izesitessel is. Koszi a receptet Mercedes!!!

greenpearl
greenpearl / greenpearl Mon, 2013-02-25 09:58

Kedves Mercedes, ez egyszerűen szenzációs volt! Gyorsan kész volt, semmi komplikáció és elképesztően finom. Komolyan mondom, hogy a legjobb fánk amit valaha is ettem, belül krémes, kívül ropogós, nem szívta meg magát olajjal (gondolom mert kevés volt benne a liszt és sok a ricotta), tényleg csak szuperlatívuszban tudok beszélni róla.
A narancsmártást én most kihagytam, mert megpenészedett a narancsom, viszont találtam a fagyasztóban elfekvő fagyasztott epret, úgyhogy összeütöttem egy kis friss eperlekvárt hozzá, merem ajánlani.
Nagyon köszönöm a receptet, biztosan máskor is fogok csinálni!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Tue, 2013-02-26 22:27

Kedves Greenpaerl!Jó volt olvasni,hogy ennyire bevált a recept.Belegondolok,hogy milyen lehetett eperrel.......Tuti nagyon finom volt.Köszönöm,hogy megírtad.További jó sütés-főzést:Mercedes

991
ricotta 250 g
tojás 2 db
cukor 50 g
narancshéj 0.5 narancsból nyert
finomliszt 0.25 bögre
1 csipet
napraforgó olaj 3 dl
narancslé 200 ml
vaj 2 ek
cukor 0.33 bögre
habtejszín 40 ml
cointreau 1 ek
étkezési keményítő 1 púpozott ek