Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrófánk Márti konyhájából

Túrófánk Márti konyhájából
Túrófánk Márti konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Palacsintára készülve vettem elő a hűtőből a túrót, csak azt sokkal tovább tart megcsinálni. Ez egy pár perces történet, és nagyon finom túrós desszert.

hozzávalók / 4 adag

A túrófánkhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Egy tartalmasabb leves után kitűnő második fogás. Lehet cukor nélkül készíteni, akkor sós fánkot kapunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót áttörjük, és kikeverjük a tojások sárgájával, cukrokkal, sóval.
  2. A tojásfehérjéket felverjük keményre, és óvatosan hozzákeverjük ezt is a túróhoz.
  3. Belereszeljük a citrom héját, és a lisztet, morzsát is hozzáadjuk.
  4. Vizes kézzel kis kroketteket csinálunk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
  5. Porcukorral, ízlés szerint lekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 797
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk túróból, túrós fánk, túrófánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1009
tehéntúró 50 dkg
tojás 3 db
finomliszt 5 dkg
zsemlemorzsa 5 dkg
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 3 dl
lekvár/ dzsem 5 dkg
porcukor 3 ek