Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos piskóta Linda konyhájából

Citromos piskóta Linda konyhájából
Citromos piskóta Linda konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kb. 4-5 évvel ezelőtt sütöttem ilyen sütit először. Ez volt az első süti, amit egyedül sütöttem meg. Aztán valahogy feledésbe merült, pedig imádtuk. Most újra eszembe jutott, és most sem okozott csalódást. :)

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgákat felverjük a cukorral. Mikor kifehéredett, hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, az olajat, vaníliát és egy egész citrom héját, plusz fél citrom levét. Jól összedolgozzuk, hogy homogén legyen.
  3. Felverjük a fehérjét egy csipet sóval. Mikor teljesen kemény a habunk, óvatosan hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal, és eloszlatjuk benne a tésztát.
  5. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Máz

  1. A porcukrot és a citromlevet összekeverjük, és eloszlatjuk a már kihűlt piskóta tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 613
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Linda

Mióta szakács: 2013.07.24.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citrommázas pite, citromos pite, citrommázas piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

367
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
vanília kivonat 1 kávéskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
porcukor 4 ek
citromlé 1 ek