r
Nosalty Logó

Ribizlis joghurttorta Helgától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Ribizlis joghurttorta Helgától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Pudingos krém

Joghurtkrém

Tetejére

Összesen 316 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Pudingos krém

Joghurtkrém

Tetejére

Összesen 3167 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Pudingos krém

Joghurtkrém

Tetejére

Összesen 154 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 316 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3224.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1225 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.2 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 3167 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Pudingos krém

Joghurtkrém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk, és beleforgatjuk a masszába. Megsütjük.
  2. Ha kihűlt, magas tortakarikával vesszük körbe.

Pudingos krém

  1. A fekete ribizlis gyümölcslét összekeverjük a cukorral és a pudingporral, majd állandó kevergetés közben felforraljuk.
  2. A forró pudingot ráöntjük a tortalapra.

Joghurtkrém

  1. A hulalát a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  2. A zselatint beáztatjuk, kinyomkodjuk, és a felmelegített gyümölcsléhez adjuk, tovább melegítjük (nem forraljuk).
  3. Lassan folyatva belekeverjük a habba. Rákenjük a tortánkra. Egy órára hűtőbe tesszük.

Tetejére

  1. A ribizlit rászórjuk a torta tetejére, majd az elkészített zselatinfixet ráöntjük. Legalább hat órát hűtjük.
  2. A tetejét díszíthetjük olvasztott fehér csokiba mártott ribizli fürttel, citromfű és mentalevéllel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1895
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közöltem  a férjemmel: Új hobbim van, a tortasütés! Mire Ő: Jobb volna, ha visszatérnél a kötéshez, (?) ...mert így csak hízni fogunk, mint a tök!

Hozzávalók

Tészta

Pudingos krém

Joghurtkrém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek