r
Nosalty Logó

Ribizlis édesség sütés nélkül

Hajababa
Ribizlis édesség sütés nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

550
Kalória
19.2g
Fehérje
71.1g
Szénhidrát
16.8g
Zsír
175.9g
Víz
50.6g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
56g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    175.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    426.8 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1055.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 3303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A túrót összekeverjük a fehér joghurttal, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Öszekeverjük, és hozzáöntjük a felvert tejszínhabot.
  2. A zselatinfixet beleszórjuk a masszába, és jól összekeverjük, végül hozzáadunk 300 g ribizlit. A masszát beleöntjük egy tálba, amit előtte folpack-kal bevontunk. A tetejére rárakjuk a piskótákat egy rétegben. Lezárjuk a tálat (folpack-kal is be lehet fedni), és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  3. Közben elkészítjük a ribizlis szirupot a tetejére: A maradék ribizlit egy fazékba tesszük, és leöntjük 250 ml vízzel. Közepes lángon főzzük, amíg a ribizliszemek szét nem nyílnak. Amikor kihűlt, átöntjük egy szitán. A lében elolvasztjuk a cukrot, újra feltesszük a tűzhelyre forrni, hozzáadjuk a 2 evőkanál vízben elkevert keményítőt, és főzzük 1-2 percig.
  4. A szirupot leveszük a tűzhelyről, és néha megkevergetjük, amíg ki nem hűl. A hűtőből kivesszük a tálat, és kiborítjuk az édeséget úgy, hogy a piskóta legyen alul. Felvágjuk, és leöntjük a ribizlis sziruppal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p

A ribizli miatt egy kicsit savanyú volt, de mindenkinek tetszett... :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...