r
Nosalty Logó

Ribizlis édesség sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajababa
Ribizlis édesség sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.8 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1055.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 3303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A túrót összekeverjük a fehér joghurttal, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Öszekeverjük, és hozzáöntjük a felvert tejszínhabot.
  2. A zselatinfixet beleszórjuk a masszába, és jól összekeverjük, végül hozzáadunk 300 g ribizlit. A masszát beleöntjük egy tálba, amit előtte folpack-kal bevontunk. A tetejére rárakjuk a piskótákat egy rétegben. Lezárjuk a tálat (folpack-kal is be lehet fedni), és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  3. Közben elkészítjük a ribizlis szirupot a tetejére: A maradék ribizlit egy fazékba tesszük, és leöntjük 250 ml vízzel. Közepes lángon főzzük, amíg a ribizliszemek szét nem nyílnak. Amikor kihűlt, átöntjük egy szitán. A lében elolvasztjuk a cukrot, újra feltesszük a tűzhelyre forrni, hozzáadjuk a 2 evőkanál vízben elkevert keményítőt, és főzzük 1-2 percig.
  4. A szirupot leveszük a tűzhelyről, és néha megkevergetjük, amíg ki nem hűl. A hűtőből kivesszük a tálat, és kiborítjuk az édeséget úgy, hogy a piskóta legyen alul. Felvágjuk, és leöntjük a ribizlis sziruppal.
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5970
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 19.

Ajánló

Szerintem másfajta gyümölccsel is ki lehet próbálni. Ha esetleg valaki megpróbálkozik vele, írja meg a tapasztalatait!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hajababa 3 recept

A ribizli miatt egy kicsit savanyú volt, de mindenkinek tetszett... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!