r
Nosalty Logó

Ribizlis édesség sütés nélkül

Hajababa
Ribizlis édesség sütés nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

550
Kalória
19.2g
Fehérje
71.1g
Szénhidrát
16.8g
Zsír
175.9g
Víz
50.6g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
56g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    175.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    426.8 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1055.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 3303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A túrót összekeverjük a fehér joghurttal, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Öszekeverjük, és hozzáöntjük a felvert tejszínhabot.
  2. A zselatinfixet beleszórjuk a masszába, és jól összekeverjük, végül hozzáadunk 300 g ribizlit. A masszát beleöntjük egy tálba, amit előtte folpack-kal bevontunk. A tetejére rárakjuk a piskótákat egy rétegben. Lezárjuk a tálat (folpack-kal is be lehet fedni), és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  3. Közben elkészítjük a ribizlis szirupot a tetejére: A maradék ribizlit egy fazékba tesszük, és leöntjük 250 ml vízzel. Közepes lángon főzzük, amíg a ribizliszemek szét nem nyílnak. Amikor kihűlt, átöntjük egy szitán. A lében elolvasztjuk a cukrot, újra feltesszük a tűzhelyre forrni, hozzáadjuk a 2 evőkanál vízben elkevert keményítőt, és főzzük 1-2 percig.
  4. A szirupot leveszük a tűzhelyről, és néha megkevergetjük, amíg ki nem hűl. A hűtőből kivesszük a tálat, és kiborítjuk az édeséget úgy, hogy a piskóta legyen alul. Felvágjuk, és leöntjük a ribizlis sziruppal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

A ribizli miatt egy kicsit savanyú volt, de mindenkinek tetszett... :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.