Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis édesség sütés nélkül

Ribizlis édesség sütés nélkül
Ribizlis édesség sütés nélkül
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ribizli miatt egy kicsit savanyú volt, de mindenkinek tetszett... :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Szerintem másfajta gyümölccsel is ki lehet próbálni. Ha esetleg valaki megpróbálkozik vele, írja meg a tapasztalatait!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A túrót összekeverjük a fehér joghurttal, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Öszekeverjük, és hozzáöntjük a felvert tejszínhabot.
  2. A zselatinfixet beleszórjuk a masszába, és jól összekeverjük, végül hozzáadunk 300 g ribizlit. A masszát beleöntjük egy tálba, amit előtte folpack-kal bevontunk. A tetejére rárakjuk a piskótákat egy rétegben. Lezárjuk a tálat (folpack-kal is be lehet fedni), és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  3. Közben elkészítjük a ribizlis szirupot a tetejére: A maradék ribizlit egy fazékba tesszük, és leöntjük 250 ml vízzel. Közepes lángon főzzük, amíg a ribizliszemek szét nem nyílnak. Amikor kihűlt, átöntjük egy szitán. A lében elolvasztjuk a cukrot, újra feltesszük a tűzhelyre forrni, hozzáadjuk a 2 evőkanál vízben elkevert keményítőt, és főzzük 1-2 percig.
  4. A szirupot leveszük a tűzhelyről, és néha megkevergetjük, amíg ki nem hűl. A hűtőből kivesszük a tálat, és kiborítjuk az édeséget úgy, hogy a piskóta legyen alul. Felvágjuk, és leöntjük a ribizlis sziruppal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 505
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajababa

Mióta szakács: 2011.07.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlis-túrós finomság, túrós piskóta ribizlisziruppal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

550
piros ribizli 550 g
zselatinfix 2 csomag
sovány túró 500 g
joghurt 200 ml
porcukor 125 g
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 250 ml
piskótatallér 200 g
víz 250 ml
cukor 75 g
étkezési keményítő 2 evőkanál
víz 2 evőkanál