r
Nosalty Logó

Gyömbéres ribizlikenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Gyömbéres ribizlikenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sütihez

Összesen 259 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sütihez

Összesen 2580 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sütihez

Összesen 319 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 259 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    138.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4326.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1777 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.9 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 2580 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

A sütihez

Elkészítés

A sütihez

  1. A tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, a gyömbért, a citromhéjat, az olvasztott vajat, ezekkel is elkeverjük, végül a sütőporos liszttel is simára keverjük.
  2. A ribizlit mossuk, leszárazzuk, egy szűrőben lecsepegtetjük, picit papírtörlővel áttöröljük, majd megszórjuk, és összerázzuk egy evőkanál kukoricakeményítővel, így keverjük a tésztához.
  3. A ribizlis tésztát az előkészített sütőformába öntjük, elegyengetjük a tetejét, kicsit beleütögetjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk úgy 40-45 percre sülni, míg a közepe is átsül és a teteje kissé pirult lesz.
  4. Amikor kész, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni, ezután kiemeljük a formából, porcukorral szórjuk és szeletelhetjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 55 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4546
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 21.

Ajánló

Nyáron kötelező!

Receptkategóriák

Nincs párja sem ízben sem küllemben ennek a sütinek, a gyümölcskenyerek mondhatjuk úgy netovábbja. A kis piros bogyók a felvágásnál csodálatosan látszanak a tésztában. Az édes piskótához hasonló szivacsban megannyi savanykás ízpötty, nagyon izgalmas, illatos és 2-3 napig megtartja fantasztikus, légies állagát.

Hozzávalók

A sütihez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek