Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Retro húsos melegszendvics

Retro húsos melegszendvics
Retro húsos melegszendvics
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom kedvelt vacsorája volt ez a melegszendvics. Őszi -téli estéken egy pohár finom teával pillanatok alatt eltüntette a család.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi mellé még paradicsomot, paprikát és lilahagymát szoktunk falatozni. A vagdalt hús lehet bármilyen ízesítésű.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vagdalt húsokat villával széttörjük, a hagymát apróra felkockázzuk, majd összevegyítjük.
  2. Ezután hozzáadjuk az egész tojást, a tejfölt, majd ízlés szerint mehet bele a mustár, a ketchup és a fűszerek. Szerecsendióból csak egy csipetet, hogy éppen csak megadja az ízt neki.
  3. Egy- két órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
  4. Majd kenyérre kenjük, tetejét jó sok sajttal megszórjuk, és mehet is be a sütőbe.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 29 740
elküldve: 3
receptkönyvben: 500
elkészítve: 12/23
Facebookon megjelent: -

szakács

macorr

Mióta szakács: 2011.10.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

vagdalt húsos melegszendvics, sajtos-tejfölös-húsos szendvics sütőben sütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wanda2011
Wanda / Wanda2011 Sun, 2011-12-18 18:38

Kedves Macorr!
Nagyon köszi a receptet. Isteni finom, már jópárszor elkészítettem, nagyon szeretjük. Igaz én ujabban nem teszek bele kechup-ot és a sajt is elmarad a tetejéről, csak megkenem a kenyeret és be a sütőbe.
Üdv:Erika

szteri
szteri / szteri Tue, 2011-10-11 17:07

Kedves Macorr!
Hany teli este ettünk mi is ilyen melegszendvicset vacsorara a szüleimmel, finom meleg teaval...:) Köszi, hogy feltöltötted a receptet, egyik este elkeszitem a sajat gyerekeimnek es a ferjemnek :))

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-10-11 16:06

Kedves Macorr!
nyami,imádom az ilyen krémeket,és valóban igaz a story részben leírt dolog,télen,jó kis vacsi finom teával!
mentettem:D
üdv.:Zsuzsi

330
konzerv vagdalthús 30 dkg
tojás 1 db
tejföl 4 ek
vöröshagyma 1.5 közepes fej
mustár 1 teáskanál
ketchup 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg