Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Corfui olívás-fetás melegszendvics

Corfui olívás-fetás melegszendvics
Corfui olívás-fetás melegszendvics
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Durrell-család és Korfu hatalmas rajongójaként nem is volt kérdés számomra, hogy beszerzem a Dining with the Durrells c. rendhagyó szakácskönyvet, amiben a Mama receptjeit elevenítik fel, kontextusba helyezve azokat. Ebben a szakácskönyvben található egy fetasajtos melegszendvics recept, ezt gondoltam tovább, az utolsó marék, Korfuról hozott olajbogyómmal felturbózva azt. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes méretű tálba morzsoljuk a feta sajtot. Hozzáadjuk az aprított újhagymát, valamint a kimagozott és felaprított olajbogyót.
  2. Meglocsoljuk olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és az egészet alaposan összekeverjük.
  3. A rozsos kenyeret szép szeletekre vágjuk - nem kell nagyon vastagra, de legyenek emberes szeletek. Rájuk kanalazzuk a fetás krémet, és durván eloszlatjuk rajta (nem kell krémesre rápréselni).
  4. 175°C-ra előmelegített, grillfokozatra kapcsolt sütőbe tesszük, és egy 8-10 perc alatt megpirítjuk.
  5. Tálaláskor facsarjunk rá citromlevet, és szórjuk meg újhagyma aprított zöldjével.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 139
elküldve: 0
receptkönyvben: 107
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
60 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

korfui szendvics

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

493
feta sajt 20 dkg
újhagyma 5 db
fekete olajbogyó 10 db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kenyér 25 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
újhagyma zöldje 1 közepes db