Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Réteslapban sült camembert

Réteslapban sült camembert
Réteslapban sült camembert
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon látványos és nagyon egyszerű előétel.  (Akár főételként is megállja a helyét.)


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A réteslapokat 4 részre vágjuk.
  2. Mindegyik közepére teszünk 1-1 sajtot. Ezek tetejére 1 evőkanál áfonya lekvárt és 2-2 felaprított bazsalikom levelet.
  3. Betekerjük a réteslapba a sajtokat és felvert tojással körben megkenjük. Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük.
  4. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 22 074
elküldve: 15
receptkönyvben: 913
elkészítve: 31/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

camembert réteslapban, camembert áfonyalekvárral réteslapban sütve

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nőiszeszély
Nőiszeszély Wed, 2014-06-25 12:00

Ezt a fogást előételnek ajánlod, vagy ha elmenne főfogásnak, akkor milyen köretet ajánlasz hozzá?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sat, 2014-06-28 07:12

Én eddig ezt az ételt általában vacsorára készítettem és nem volt hozzá köret. Nekem elég volt hozzá a tészta amiben sült. Ahogy így végiggondolom nem igazán illik hozzá semmi. Szép Napot! Kiki

bubek06
bubek06 Wed, 2013-07-17 12:08

Isteni!! Imàdjuk!!! én leveles tésztàbol csinàltam, amit kikockàra vàgtam, és a fulekbol kis kosàrkàt lehet csinàlni, ebbe tettem az àfonya lekvàrt, nagyon mutatos, elàjultak a vendégeim :o)) koszonom!!

kissa07
kissa07 Fri, 2012-08-31 14:37

milyen sajttal lehetne még kipróbálni ami nem camamber? Képtelen vagyok megenni ezt a sajtot!

TRózsa
TRózsa Thu, 2012-07-19 10:28

Végül mégis réteslapba csomagoltam. Nem folyt ki. Tégyleg mutatós és egyszerűen elkészíthető finomság. Köszi a receptet!
Rózsa

TRózsa
TRózsa Mon, 2012-07-16 11:18

Szia! Szerinted vékonyra nyújtott leveles tésztával is működik? Félek, hogy a rétestészta elszakad és kifolyik a beltartalom.
Rózsa

rigokatalin
Quastné Rigó Kata / rigokatalin Fri, 2011-11-04 17:15

Tegnap és ma megcsináltam, nagyon egyszerű, irtó mutatós, és mennyei finom. Én belülre nem tettem lekvárt, csak a tetejére, amikor már kész lett. És savanykás meggyjam volt itthon. Köszönöm, szép és ízletes receptet kaptam tőled !!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-10-27 21:41

Szia Kiki! Sajnálattal értesítelek, hogy a receptedet- fotóval együtt - egy "kedves" valaki lenyúlta, és beküldte a "Küldd be a recepted" c. kiadvány I. évfolyam 6. számába (megjelent 2010. november.)Az illető 3000 Ft-ot kapott érte. A recept beküldője Vörös Gyuláné Tatabánya. Az újság főszerkesztője Végh László, email: recept@kulddelarecepted.hu.

Szia, Juci

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Thu, 2010-10-28 08:09

Szia ! Köszi! Ez sajnos egy ilyen ország, tele gátlástalan emberekkel. Beszélek Petrával. Üdv kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-12 13:50

 Kedves Kiki!Afonya lekvar helyett,lehet mas lekvart is hasznalni?A reteslapokat meg kell kenni elotte kulon-kulon?Koszi a valaszt elore is,a fotod nagyon''ennivalo'' !:-))) Udv!

Humanoid
Humanoid Sat, 2010-03-20 11:26

Amint lesz időm ekészíteni,kedves Marcsi,mert ugyebár illene egy, a Kikiéhez hasonlóan szép fotót is készíteni róla.

Humanoid
Humanoid Fri, 2010-03-19 22:56

Egyetértek Katával,ez egy elegáns és emellett nagyon finom,könnyű recept.hasonlót én is készítettem s majd megosztom veletek.Kösz kedves Kiki!

rizsa
rizsa Fri, 2010-03-19 17:45

Kedves Kiki,

nagyon kedvelem az ilyen egyszerű ugyanakkor ízletes recepteket. Kevés hozzávaló, semmi kimondhatatlan nevű francia fűszer és még is tökéletes a harmónia az ízekben.

Köszi

Kata

459
réteslap 1 csomag
camembert sajt 320 g
áfonyadzsem 4 ek
bazsalikom 8 levél
olívaolaj 2 ek
tojás 1 db