Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töpörtyűs pogácsa Konyhatitoktól

Töpörtyűs pogácsa Konyhatitoktól
Töpörtyűs pogácsa Konyhatitoktól
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minél többször hajtogatjuk, annál rétegesebb lesz.

hozzávalók / 8 adag

A pogácsához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 3 dl langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, leborítjuk, és jól megkelesztjük.
  2. Könnyű tésztát gyúrunk a hozzávalókból, hozzáadjuk persze előtte az élesztőt, leborítjuk, és hagyjuk kelni.
  3. Kinyújtjuk, és a darált töpörtyűt szétkenjük rajta.
  4. Összehajtjuk, és hagyjuk kelni leborítva.
  5. Szétnyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, sózzuk, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 698
elküldve: 3
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyhatitok

Mióta szakács: 2012.08.20.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tepertős pogi, hajtogatott töpörtyűs pogácsa, darált töpörtyűkrémes pogi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

741
finomliszt 1000 g
tojás 1 db
élesztő 40 g
tepertő 25 dkg
tej 3 dl
cukor 1 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint