r
Nosalty Logó

Resztelt borjúmáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Resztelt borjúmáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 314 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1257 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17558 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 314 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4445.2 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    2306 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    71 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    70242 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    359 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    1866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70230 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1257 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9471 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúmájat megmossuk és konyhai papírtörlővel leitatjuk. A vastag ereket kivágjuk és vékony tokányra vágjuk.
  2. Az apró kockákra vágott vöröshagymát az olajon világos színűre pirítjuk, majd beledobjuk a finomra vágott fokagymát. Belekeverjük a majorannát és a borsikafüvet, végül a pirospaprikát.
  3. Ezután közvetlenül belekeverjük a májszeleteket, kevés vizet adunk hozzá, és lefedve puhára pároljuk. Főzés közben nem szabad sózni, mert kemény lesz a máj!
  4. Ha puhára párolódott, kevergetés közben hagyjuk a levét elfőni, hogy sűrű szaftot kapjunk.
  5. A legvégén sózzuk, esetleg kicsit utófűszerezzük.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 33868
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 01.

Ajánló

Sós vízben főtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Resztelt borjúmáj
ze(n)derta 188 recept

A borjúmáj az egyik legjobb B-vitamin forrás!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.