Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Resztelt borjúmáj

Resztelt borjúmáj
Resztelt borjúmáj
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A borjúmáj az egyik legjobb B-vitamin forrás!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sós vízben főtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borjúmájat megmossuk és konyhai papírtörlővel leitatjuk. A vastag ereket kivágjuk és vékony tokányra vágjuk.
  2. Az apró kockákra vágott vöröshagymát az olajon világos színűre pirítjuk, majd beledobjuk a finomra vágott fokagymát. Belekeverjük a majorannát és a borsikafüvet, végül a pirospaprikát.
  3. Ezután közvetlenül belekeverjük a májszeleteket, kevés vizet adunk hozzá, és lefedve puhára pároljuk. Főzés közben nem szabad sózni, mert kemény lesz a máj!
  4. Ha puhára párolódott, kevergetés közben hagyjuk a levét elfőni, hogy sűrű szaftot kapjunk.
  5. A legvégén sózzuk, esetleg kicsit utófűszerezzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 406
elküldve: 1
receptkönyvben: 147
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

dinsztelt borjúmáj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

314
borjúmáj 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 0.5 dl
majoranna 1 teáskanál
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
borsikafű 0.5 teáskanál
0.5 teáskanál