r
Nosalty Logó

Baconbe tekert csirkemáj pirított gombaágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Baconbe tekert csirkemáj pirított gombaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3777.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1663 mg
  • Nátrium
    1548 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8338 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1693 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8244 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    1078 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    4968 micro
Összesen 1359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.8 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7555.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    376 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    3325 mg
  • Nátrium
    3097 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1606.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16676 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3385 micro
  • Kolin:
    1419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16489 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    2156 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    9935 micro
Összesen 2716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felszeletelt gombát kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük.
  2. A májakat óvatosan a baconszeletekbe tekerjük, hústűvel rögzítjük.
  3. A főtt burgonyát karikákra vágjuk, tepsibe tesszük és ráhelyezzük a baconbe tekert májakat. Aranybarnára sütjük.
  4. A borsópüréhez a borsót megpároljuk, sózzuk, majd lepasszírozzuk. Apróra vágott friss snidlinggel megszórjuk.
  5. Tálaláskor a burgonyára szedjük a pirított gombát, majd mellétesszük a májakat és a zöldborsópürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5181
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconbe tekert csirkemáj pirított gombaágyon
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek