r
Nosalty Logó

Reszelt almás pite helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Reszelt almás pite helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 677 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2711 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 677 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1531.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 2711 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztből tojássárgájával, cukorral, pici sütőporral, vajjal és szükség szerinti tejföllel linzertésztát készítünk.
  2. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, megöntözzük a citrom levével.
  3. A nagyobb részt kinyújtjuk, egy kivajazott tepsibe helyezzük, megszórjuk prézlivel vagy darált dióval, és erre jön a reszelt alma, amit megszórunk ízlés szerint fahéjjal.
  4. Majd ráreszeljük a tészta másik részét.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3426
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.

Ajánló

A tészta kisebbik felét tegyük fagyasztóba, így könnyebb lesz reszelni. Az almát a kisebb reszelőn reszeltem, szitába tettem, a levét lecsöpögtettem, de nem csavartam ki teljesen, és nem pároltam meg. Az aljára pedig darált diót szórtam.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Reszelt almás pite helena konyhájából
helena26 458 recept

Rengeteg az almám, és potyog a fáról, így hasznosítom legalább, ezért elég gyakran sütök almásat. A szórt változat után most a reszelt változatot készítettem el. És jöhet majd a többi, másfajta almás recept.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?