r
Nosalty Logó

Mese almás ahogy Anita süti

NS
Mese almás ahogy Anita süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

1602
Kalória
19.9g
Fehérje
259.7g
Szénhidrát
57.7g
Zsír
438.1g
Víz
230.3g
Koleszterin
15g
Élelmi rost
138.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 1602 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 6401 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    259.7 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    438.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 1602 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    230.9 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5748 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2310 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1038.8 g
  • Cukor
    552 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    1752.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1969 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1881 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    891 micro
  • β-crypt
    210 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1102 micro
Összesen 6401 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citromhéjat, és mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a levét el nem fövi. Hagyjuk kihűlni.
  2. Alapja azomlós tészta. A liszthez apró vágva adagoljuk a fagyos margarint/vajat. Tetejére szitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, sütőport, tojást, tejfölt. Az egészet gyorsan összegyúrjuk (ennél a tésztánál feltétel, hogy hidegek legyenek a hozzávalók, hideg kézzel dolgozzunk és hűvös helyen). 2 cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük. Ezalatt elkészíthetjük a tölteléket.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Sütőpapírból kivágunk két tepsi nagyságú lapot, megszórjuk liszttel, éséppen akkorára nyújtjuk rajtuk a tésztacipókat, mint a amekkorák a papírlapok.
  4. Az egyiket behúzzuk a tepsibe, villával megszurkáljuk, megszórjuk a zsemlemorzsával/dióval, majd elkenjük rajta az almapépet. Úgy, hogy a papír legyen felül, a tetejére fordítjuk a másik tésztalapot, végül lehántjuk róla a sütőpapírt, és lenyomkodjuk a tésztaszéleket. Tetejét sűrűn megszurkáljuk villával, és középső bordamagasságon aranybarnára sütjük.
  5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor kockákra vagy rombuszokra vágjuk, és megszórjuk (fahéjas) porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24

Nagyim nagyon finom almáspitét sütött, amit "mese almás"-nak hívtunk. Ez a pite az ő receptje alapján készült!

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek