r
Nosalty Logó

Almás pite kelt tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nomi
Almás pite kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 934 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5612 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 934 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    219.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1930.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    865.4 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1892 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 5612 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadunk 15 dkg porcukrot, a csipet sót és fél citrom reszelt héját.
  2. A maradék 1 dkg porcukrot a 3 evőkanál langyos tejjel elkeverjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  3. Ezt hozzákeverjük a tésztához 1 egész tojással.
  4. Gyorsan összegyúrjuk, majd 1/2 órát pihentetjük.
  5. Elkészítjük a tölteléket: az almát meghámozzuk, lereszeljük, az alma levét kinyomkodjuk. Az almához keverjük a másik fél citrom reszelt héját, 11 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük.
  6. A tésztát kétfelé vesszük, kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, kivajazott tepsiben eligazítjuk, és középmeleg sütőben félig megsütjük.
  7. A félig megsült alsó rétegen egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd beterítjük a kinyújtott tészta másik felével.
  8. Egy felvert egész tojással megkenjük a lepényt, várunk 5 percet, és megkenjük még egyszer.
  9. Megszurkáljuk, majd villával csíkokat húzunk a lepény tetején.
  10. Középmeleg sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 357
  • Össznézettség: 124582
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokféle almást kipróbáltunk már, de a Fiaim mindig csak a "Nagyi almás pitéjét" akarták. Elkértem Anyum receptjét, s mint kiderült, a süti alapját a Lányok-Asszonyok szakácskönyv adta. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!