Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite kelt tésztából

Almás pite kelt tésztából
Almás pite kelt tésztából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle almást kipróbáltunk már, de a Fiaim mindig csak a "Nagyi almás pitéjét" akarták. Elkértem Anyum receptjét, s mint kiderült, a süti alapját a Lányok-Asszonyok szakácskönyv adta. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadunk 15 dkg porcukrot, a csipet sót és fél citrom reszelt héját.
  2. A maradék 1 dkg porcukrot a 3 evőkanál langyos tejjel elkeverjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. 
  3. Ezt hozzákeverjük a tésztához 1 egész tojással. 
  4. Gyorsan összegyúrjuk, majd 1/2 órát pihentetjük.
  5. Elkészítjük a tölteléket: az almát meghámozzuk, lereszeljük, az alma levét kinyomkodjuk. Az almához keverjük a másik fél citrom reszelt héját, 11 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük.
  6. A tésztát kétfelé vesszük, kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, kivajazott tepsiben eligazítjuk, és középmeleg sütőben félig megsütjük.
  7. A félig megsült alsó rétegen egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd beterítjük a kinyújtott tészta másik felével.
  8. Egy felvert egész tojással megkenjük a lepényt, várunk 5 percet, és megkenjük még egyszer.
  9. Megszurkáljuk, majd villával csíkokat húzunk a lepény tetején.
  10. Középmeleg sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 53 667
elküldve: 8
receptkönyvben: 118
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Nomi

Mióta szakács: 2010.12.30.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite kelt tésztával, kelt almás pite, almás kelt tészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anzsuci
anzsuci Sun, 2017-08-20 16:31

Megsütöttem, isteni, a tészta tökéletes, a töltelék isteni! Nagyon finom, köszönöm a receptet!

anzsuci
anzsuci Sun, 2017-08-20 15:06

Szia! a receptben lévő 2 tojás hova kerül? Azzal kenem le, vagy a tésztába kell, mert a szövegben nem találom... :) Megtaláltam, köszönöm.

bubu73
bubu73 Sun, 2015-01-04 19:25

Köszi a receptet! Nagyon finom lett a süti. A tészta különösen ízletes. Nekem csak narancsom volt itthon, ezért citromhéjat azzal pótoltam.
Gázsütőben 30 perc alatt sült meg.

nomi75
Nomi / nomi75 Sun, 2015-01-04 19:39

Szia, köszönöm szépen a visszajelzést. Örülök, hogy Nektek is ízlett és bevált .

mattersdorferne
mattersdorferne Wed, 2014-09-24 10:43

Még annyit, hogy én ezt gáztepsibe nyújtom és három részre osztom gondolatban. Háromféle töltelékkel töltöm meg egymás mellé.
Gy.

nomi75
Nomi / nomi75 Sun, 2015-01-04 19:40

Szia, köszönöm szépen a visszajelzést. Nálunk, ha almás van, akkor az csak alma lehet :)

mattersdorferne
mattersdorferne Wed, 2014-09-24 10:38

Noémi, a recepted nagyon finom. ajánlani tudom mindenkinek , aki még ezt a változatot nem próbálta . Ne igazi kelt tésztára gondoljatok. Ez attól sokkal finomabb. Györgyi

934
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 16 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 3 ek
tojás 2 db
1 csipet
alma 1.5 kg
citrom 1 db
cukor 11 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint