r
Nosalty Logó

Omlós békebeli almás pite

SweetSzenilla
Omlós békebeli almás pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tészta:

A töltelék:

559
Kalória
6.7g
Fehérje
94.3g
Szénhidrát
18.7g
Zsír
175.2g
Víz
42.1g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
49.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tészta:

A töltelék:

Összesen 559 kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tészta:

A töltelék:

Összesen 5588 kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tészta:

A töltelék:

Összesen 173 kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 559 kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    187.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4880.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1209 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    2148 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    943.4 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    1751.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1736 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1738 micro
  • β-crypt
    218 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 5588 kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

A tészta:

  1. Alaposan összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd folpackba csomagolva min. egy órát hagyjuk a hűtőben pihenni.
  2. Míg pihen a tészta, megpucoljuk az almákat és lereszeljük, meglocsoljuk a citrom levével, és állni hagyjuk. Kinyomkodjuk alaposan a levét, majd hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. (Én mindig ekkor ízesítem, mert a sok lével kimosom a cukrot és a fahéjat is. És soha nem főzöm elő az almát.)
  3. Két egyforma részre osztjuk a tésztát, nyújtjuk őket. Tepsibe rakjuk a tészta egyik felét (ha nagyon leves az alma megszórhatjuk kekszmorzsával), ráhalmozzuk az almát és elsimítjuk rajta, beborítjuk a tészta másik felével, és lekenjük a tojásfehérjével.
  4. Villával megszurkáljuk (hosszanti hullámokkal is dekorálhatjuk a villa segítségével).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6

Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné :)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek