Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reszelt almás pite

Reszelt almás pite
Reszelt almás pite
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez bögrés almás pite, és nem reszelt, hanem szórt. Hasonlít a gyors túrós réteshez, száraz hozzávalókból készül a tésztája. Bögrével kimérjük, összekeverjük a száraz hozzávalókat, egy-kettő készen van a "tészta", és nem kell nyújtani. Nagyon megörültem, mikor rátaláltam erre a receptre. Sokáig nem volt merszem kipróbálni, de végre rászántam magam, ami most már elmondhatom, hogy megérte.

Amikor először sütöttem, csak fél adagot készítettem, mert nem hittem el, hogy a liszt majd tésztává áll össze. Ha nincs időnk, és gyors édességet akarunk összedobni, akkor ajánlom ezt a gyors pitét. Tovább tart az almát megpucolni, mint a tésztával játszani. Először a kíváncsiság késztetett, hogy megsüssem, de azóta rendszeresen sütöm, persze azért nem maradtam hűtlen az eredeti almás pitémhez sem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A tepsit legjobb vastagabban kikenni zsírral, hogy ne maradjon lisztes az alja, tetejére a biztonság kedvéért olajat spriccelek arra helyre, ahol nincs vaj, ha a vajat vagdosom. Tegyük fagyasztóba a vajat, hogy jól lehessen reszelni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz anyagokat bögrével kimérjük, és összekeverjük.
  2. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük, de csak enyhén nyomkodjuk ki a levét.
  3. Egy jól kizsírozott tepsibe elsimítjuk a száraz anyagot, erre jön az alma, meghintjük fahéjjal, és rászórjuk egyenlően a lisztkeverék másik felét.
  4. A vajat ráreszeljük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 814
elküldve: 7
receptkönyvben: 134
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás pite, reszelt almás, fahéjas almás pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

teszkó
teszkó Sat, 2017-01-07 22:20

Egyszerűbben elkészíthető az ilyen süti, és sosem lesz lisztes-aljú, ha a száraz anyagokat késes robotgépben elvegyítjük a zsiradékkal morzsás anyaggá.
Ha ezt szórjuk a tepsi aljába, beterítjük az alma reszelékkel, amit befedünk a maradékkal, jobban járunk.
Nekem is a "Lusta asszony túrós rétese" jutott az eszembe. Annál a zsiradékot alulra keni a recept, mielőtt a többit rászórná. Ennél alul túl zsíros, felül zsírtalan lesz a tészta.
Én akkor jöttem rá, hogy megéri a zsiradék előzetes elmorzsolása, több szempontból is. A hideg vaj szeletelése, reszelése amúgy sem könnyű feladat. Mi több, ez esetben ki sem kell zsírozni az edényt tapasztalatatom szerint.

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2017-01-08 17:33

Jó ötlet,szóratot készíteni, így valóban nem lesz lisztes az alja! Legközelebb alkalmazom!
Üdvözlettel,Helena

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2015-01-25 16:19

A tepsit jó vastagon kizsírozni,mert különben lisztes marad. Én is először így jártam. Saját bőrömön tapasztaltam,hogy alaposan kizsírozni,hogy ne legyen lisztes az alja. Ezért ezt bele is írtam az ajánlásba.
Üdvözlettel,helena

tekovacs
tekovacs / tekovacs Sat, 2013-09-14 16:27

Ez olyan technikával készül, mint a "Bólyi turóslepény". Biztosan finom és ami fő: nagyon gyors és könnyen elkészíthető! :) Ki fogom próbálni. Üdv. Emi

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2013-09-14 18:33

Igen , a technikája olyan. Gyors receptek közé tartozik,nem fogsz benne csalódni. A vajat tedd pár percre hűtőbe,reszelés előtt. Jó sütést kívánok!
Üdvözlettel:Helena

1049
finomliszt 2 bögre
rétesliszt 2 bögre
cukor 1.5 bögre
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál
sütőpor 1 csomag
vaj 25 dkg
alma 2 kg