Nosalty Logó

Villámgyors almás bögresüti (Almás bögrés 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Villámgyors almás bögresüti (Almás bögrés 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 355 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 2124 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 176 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 355 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4423.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1219 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    1228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.5 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    919 micro
Összesen 2124 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukú oldalán. Annyit, hogy kb. 1 bögrényi reszelt almát kapjunk (levestül).
  2. A sütőnket bekapcsoljuk, előmelegítjük 170-175°C-ra.
  3. Egy kisebb tepsit kivajazunk, az alját megszórjuk liszttel, vagy zsemlemorzsával.
  4. A lereszelt almákat egy nagyobb keverőtálba öntjük.
  5. Az almához adjuk a tojásokat (én 3-at használok).
  6. Beleszórjuk a fahéjat.
  7. Mehet bele a liszt is (én most 1/2 bögre teljes kiőrlésű tönkölylisztből és 1/2 bögre réteslisztből készítettem).
  8. Adjuk hozzá a cukrot is (én most megvariáltam ezt is: kb. 3/4 bögre barna cukrot pótoltam ki a bögre pereméig mézzel, azt kevertem a sütibe).
  9. Végül beletesszük a sütőport és alaposan összekeverjük az egészet.
  10. A kész masszát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe.
  11. Kb. 40-45 percig sütjük (alsó-felső sütés), de az illata, na meg a tűpróba mindent elárul. :-)
  • Sűtés ideje: 42 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 200
  • Össznézettség: 199805
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 16.

Ajánló

A szottyadtabb almákat is elhasználhatjuk bele. Tetszés szerint készíthetjük teljes kiőrlésű lisztből, fehér-, vagy barna cukorral, mézzel. Ahogy kedvünk tartja.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a nagyon jól bevált recept is Anyósomtól jutott el hozzám, Ő meg egy kolléganőjétől kapta. Nagy családi kedvenc, mert tényleg percek alatt össze lehet dobni, abszolút elronthatatlan (én gyakran csak asszisztálok hozzá az ötéves Lányomnak), ráadásul olcsó is, ami fontos szempont. Az év bármely szakában elkészíthető és NAGYON-NAGYON-NAGYON fincsi. :-) Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ha mézzel készitem akkor abból mennyit használjak és mikor tegyem bele? Mézzel ugye jóval kevesebb kcal-t tartalmaz?

Törölt felhasználó

Kedet kaptam! Megcsináltam! Pikk-pakk el is fogyott!

Törölt felhasználó

Kedves Laspi, nagyon-nagyon örülök a sikerednek! :-) Ha gondolod, próbáld ki a csokis chips-et is, az is amolyan pikk-pakk összedobható, megsüthet?, elfogyó süti. ;-)

Törölt felhasználó

Szia Édességmánia! Jó kérdés... Én az egészet egyszerre keverem össze, s még nem próbáltam csak mézzel édesíteni. Általában fele barna cukor - fele méz, amit használok, de szerintem csak mézzel is ugyanígy sütném. Talán egy picikével több lisztet használnék ez esetben, hogy ne ázzon el a tészta. Remélem, így is sikerülni fog! De a kalória tartalmat lllet?en nem tudok mit mondani, ehhez nem értek, az viszont biztos, hogy a méz nagyon-nagyon egészséges, így csak nyerhetsz vele - szerintem. Biztos több hasznosul bel?le a testben, mint a cukorból. Hát... Remélem, azért segíettem valamicskét. :-)

Törölt felhasználó

Megcsináltam, gondoltam örömöt szerzek vele a családnak. Megkóstoltam, gondoltam jobb el?ttük kipróbálni, hogy sikerült. Isteni volt, mindmegettem. Ujra csinálom, talán már a család is kap bel?le :-)))

Törölt felhasználó

Szia Te kis Torkoska! :-D Ez nagyon aranyos volt, jót nevettem a hozzászólásodon. Kedves egészségedre! Csak bátran, de vigyázz, ha egyszer kipróbálja ezt a sütit az ember, könny? "rákapni". :-) Amúgy pont ma tettem fel egy mascarpónés, aszalt sárgabarackos mákos guba receptet. Ha jóváhagyják, szerintem nézd meg azt is, talán tetszene. További jó sütizést!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én most csináltam meg el?ször ezt a sütit, mert valami gyors és finom édességet szerettem volna. Azt kell mondanom, hogy telitalálat, elrontani sem lehet. :)

Törölt felhasználó

Ma délután megsütöttem, fantasztikusan jó, én tettem még bele 10 dkg diót (a jó min?ség? BackMit-b?l), és 10 dkg vajat. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Természetesen Zit, a dics?ség a Tied, én csak egy kicsit kisérleteztem. Zit! Külön köszönet, hogy a sütési módot is beleírtad.

Törölt felhasználó

Kedves Klarissz! Nagyon-nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült. Én meg nem dics?ségre vadászom, csak olyan sok fincsi kaja van, amiket nem sokan ismernek, ezeket szeretném megosztani a Nagyérdem?vel, hogy minél többen ehessünk ilyen finomakat. :-) S?t, én köszönöm a fantasztikus 5letet, legközelebb én is a Te verziódat fogom sütni. Nagyon ügyes vagy! Igen, a sütési módra, h?fokra, id?re mindig ügyelek. Sajnos még itt, ezen a remek kis NoSalty-n is futottam már bele több olyan receptbe is, amelyek nem térnek ki ezekre a részletekre. Nekem pedig, sajna, az kevés, hogy "forró süt?ben lassan sütjük", meg hasonlók. Szóval még egyszer gratulálok és alig várom, hogy én is kipróbálhassam az újításod. Üdv: Zit

Törölt felhasználó

Szia! Biztos béna vagyok, de én szeretném tudni mekkora is az a kicsi tepsi pontosan! Köszi: Csilli

Törölt felhasználó

Kedves Csilli, sose bénázd le magad!! Mert biztos, hogy nem vagy az. Én voltam figyelmetlen. :-) Én a 31*21cm-es (Ikeás) tepsimben szoktam ezt sütni. Nagyobban is el lehet készíteni, csak akkor nem lesz olyan magas. Remélem, tudtam segíteni, sok sikert hozzá! (Biztosan lesz, hisz' gyakorlatilag elronthatatlan.) Zit

Törölt felhasználó

Nagyon köszi!

Törölt felhasználó

Igazán nincs mit. :-)

Törölt felhasználó

Tegnap meglepit akartam szerezni a páromnak és megcsináltam. Miközben sült a süti, isteni illatok terjengtek a lakásban, egyb?l karácsonyias hangulatom lett a fahéj miatt. A párom alig bírta abbahagyni, sajnos én nem kóstolhattam meg, mert cukros kismama vagyok, de ? befalta az egész tepsivel 1 nap alatt. Csak annyit mondott, hogy legközelebb tegyünk bele egy kis durvára vágott diót is. Tényleg nagyon egyszer? és fincsi süti, bátran ajánlom mindenkinek! Köszi a tuti receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Csili, nagyon köszönöm a kommentedet. :-) Szívb?l örülök, hogy sikert arattál. :-) Annak viszont már nem, hogy Te nem élvezhetted... A diós 5let jó, én már próbáltam úgy, nekem bejött. Olyat is csináltam, hogy a cukor egy részét mézzel helyettesítettem. Lehet bátran kísérletezni, ez a süti olyan, mint egy alap smink, amit még b?ven lehet színesíteni! :-)

Törölt felhasználó

Köszi az ötletet, majd mézzel is kipróbálom szülés után! Bár annyira egyszer?, hogy így a terhesség végén is neki merek állni elkészíteni. Tényleg pikk-pakk az egész! Még egyszer köszi! Csilli

Törölt felhasználó

Ty?,én is megcsináltam pár perce a sütit,még csak az illatát érzem,de az isteni :) Mivel nagyobb tepsiben készítettem (28cm kör) meg 1,3szoroztam a hozzávalókat: 4 alma, 4 decis bögrében liszt (vagy mér?edénnyel kimérve 4 deci), 3deci (akác)méz, kb 1,5 csomag süt?por, 4 tojás, 10dkg mandula, 1 csomag vaníliás cukor. Ja és légkeveréses süt?ben csináltam, ezért 160°C-on 38-40perc elég volt neki! Ha megkóstoltam,írok milyen lett:) Köszönöm a receptet :)

Törölt felhasználó

Ty?,én is megcsináltam pár perce a sütit,még csak az illatát érzem,de az isteni :) Mivel nagyobb tepsiben készítettem (28cm kör) meg 1,3szoroztam a hozzávalókat: 4 alma, 4 decis bögrében liszt (vagy mér?edénnyel kimérve 4 deci), 3deci (akác)méz, kb 1,5 csomag süt?por, 4 tojás, 10dkg mandula, 1 csomag vaníliás cukor. Ja és légkeveréses süt?ben csináltam, ezért 160°C-on 38-40perc elég volt neki! Ha megkóstoltam,írok milyen lett:) Köszönöm a receptet :)

Törölt felhasználó

Kedves Cemi! Én köszönöm a tippeket és szívesen a receptet. :-) Jó étvágyat és várom az íz-élmény-beszámolót!

Törölt felhasználó

Isteni lett,köszönöm mégegyszer ;) H?tve még jobb,bár igazából csak 2 szeletnyi maradt,ami eljutott a h?t?ig :))

Törölt felhasználó

:-D :-D :-D Igen, ezt ismerem - nálunk sem húzza soká. :-) Örülök a sikereidnek!

prokop katalin

Vasárnap délután megsütöttem, de helyb?l dupla adagot, mert kevésnek gondoltam. Amilyen villámgyorsan összeállítható, olyan gyorsan el is fogyott. Nagyszer? recept! Ma ismét sütöttem 1hatalmas tepsivel, kb. 10 perce vettem ki a süt?b?l... Tökéletes. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Istenem, de jó ez! :-) Úgy örülök neki, hogy örömet szerezhettem. Ez az oldal ezért van, hogy a számunkra olyan jól bevált, hálás recepteket másokkal is megoszthassuk, hogy mindenkinek sikerélménye legyen a konyhában. Köszönöm a jó hírt és sok sikert, jó sütés-f?zést továbbra is! :-)

Törölt felhasználó

Megcsináltam! Ez valami isteni finom,a barna cukortól kap egy olyan különleges ízt ami utánozhatatlan,és nagyon finom:) köszönöm a receptet sok örörmöt szereztél vele:)

Törölt felhasználó

Kedves che1990! Én köszönöm, hogy örömet szerezhettem. Élvezzétek az Advent szép és misztikus id?szakát és remélem, Karácsonykor sem marad le ez a finomság az asztalról. :-)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Megsütöttem és nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!